469 Taistella täällä ei tarvitse aina

1. Taistella täällä ei tarvitse aina, / kerranhan taistelu loppuva on. / Jeesus, nyt päätäni rintaasi paina, / silloin on riemuni vertaamaton. / Myös minut synnistä puhtaaksi kerran / Golgatan virrassa huuhdottu on. / Nyt olen autuas armosta Herran, / siksi on onneni loppumaton.

2. Aikojen myrskystä sieluni kulkee / Jeesuksen haavoihin kuin satamaan. / Näin levon löydän, hän suojaansa sulkee, / keskeltä aaltojen selvitä saan. / Myös minut synnistä puhtaaksi kerran / Golgatan virrassa huuhdottu on. / Näin olen autuas armosta Herran, / siksi on onneni loppumaton.

3. Rakkauttaan hän on tuhlannut aivan, / onneni on ihan vertaamaton. / Siksi nyt kuulunkin Herralle taivaan, / Jeesuksen sieluni, ruumiini on. / Myös minut synnistä puhtaaksi kerran / Golgatan virrassa huuhdottu on. / Näin olen autuas armosta Herran, / siksi on onneni loppumaton.

4. Taivaassa kerran kun poissa on saasta, / ei mikään riemua kahlita voi. / Enkelten keskelle kun saavun maasta, / vain veren kiitosta virteni soi. / Myös minut synnistä puhtaaksi kerran / Golgatan virrassa huuhdottu on. / Näin olen autuas armosta Herran, / siksi on onneni loppumaton.

Melodia:
ruotsalainen 1800-luvulla
Teksti:
Ruotsissa 1891
Uudistaja:
Pietari Kurvinen 1907, Lauri Thurén
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1923