472 Jerusalem, Jerusalem

1. Jerusalem, Jerusalem, kaupunki ylhäinen! / Silloin mä vasta rauhan saan, kun aukee portit sen. / Vaaroihin täällä joudutaan ja taisteluja on, / on täällä päivä parhainkin työ, tuska tauoton, / työ, tuska tauoton.

2. Ei ihme, jos jo kaipaankin mä suojaan muurisi. / Jerusalem, Jerusalem, suo koittaa päiväsi. / Kun kuljen näissä laaksoissa, käyn muukalaisena. / On lapsi kultakaupungin vain siellä kotona, / vain siellä kotona.

3. On Kristus kuollut ristillä, siinä on kylliksi. / Ei ansioita minulla, saan kaiken lahjaksi. / Nyt niin kuin Jeesus vanhurskas jo olen omanaan, / kun taivaan Isä katselee minua Pojassaan, / minua Pojassaan.

4. Näin elän nyt, en itse mä vaan Kristus minussa. / En rauhaa koskaan saada voi maailman menossa. / Nyt maailma on minulle jo ristiinnaulittu / ja minä sille – ystävyys ei koskaan uudistu, / ei koskaan uudistu.

5. Ei ihme vaikka taivaaseen täältä jo katselen. / Saan siellä kerran juhlia terveenä, nauraen. / Jerusalem, Jerusalem, suojaasi käydä saan. / On aurinkona Karitsa, ei yötä ollenkaan, / ei yötä ollenkaan.

Melodia:
Heikki Klemetti 1911
Teksti:
Lina Sandell 1861 esikuvan pohjalta
Uudistaja:
Eija Harmanen
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1910
Tekijänoikeudet
Tekstin © Sulasol