476 Niin kuin jo isät ennen

1. Niin kuin jo isät ennen en viihdy päällä maan, / kun taivaan kotiin kuulun ja sinne käydä saan. / Saan nähdä Isän rakkaan, saan täyden autuuden / ja siksi täältä kaipaan jo luokseen taivaaseen. / Oi kallis kotini, / en vertaistasi tiedä, / oi kaunis taivaan maa!

2. Myös Jeesus asuu siellä, mun armahtajani. / Hän puolestani kuoli ja maksoi velkani. / Ja vaikka kukkasilla mä täällä kulkisin, / niin Jeesukseni luokse kaipaisin kuitenkin. / Oi kallis kotini, / en vertaistasi tiedä, / oi kaunis taivaan maa!

3. Maan ruusut vaikka tuoksuu ja mieltä viehättää, / ja vaikka linnut laulaa, on kirkas suven sää, / ja vaikka ystävyyden lahjasta iloitsen, / niin silti sydämessä vain kaipaan taivaaseen. / Oi kallis kotini, / en vertaistasi tiedä, / oi kaunis taivaan maa!

4. Kun synti maailmassa voi kaiken saastuttaa, / myös kaikki kaunis silloin niin oudon muodon saa. / Ei tuomita voi meitä syntimme kuitenkaan, / se vaivaa, vaan ei nouse taivaaseen milloinkaan. / Oi kallis kotini, / en vertaistasi tiedä, / oi kaunis taivaan maa!

5. Näin kertoo sana Herran: pian sinne päästä saan. / Ei Jeesus kauan viivy, vaan saapuu noutamaan. / Ja siellä täyttyneenä saan nähdä uskoni, / kun Herran kunniaksi soi silloin harppuni. / Oi kallis kotini, / en vertaistasi tiedä, / oi kaunis taivaan maa!

Melodia:
Henry R. Bishop 1823
Teksti:
Lina Sandell 1868, J. H. Paynen pohjalta
Uudistaja:
Eija Harmanen
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1910