482 On taivaassa kaupunki kaunis

1. On taivaassa kaupunki kaunis, / se elämän virroilla on / kuin morsian miehelleen valmis, / sen loisto on vertaamaton. / Nyt toivonkin vain, että nähdä pian saan, / nyt toivonkin vain, että nähdä pian saan / tuon kristallivirran ja taivasten maan. / Oi nähdä pian kaiken sen saan!

2. Ei aurinko, kuu siellä paista, / ei yötäkään synkeätä, / kun Jumala valona loistaa, / ei olla voi pimeyttä. / Nyt toivonkin vain, että nähdä pian saan, / nyt toivonkin vain, että nähdä pian saan / tuon kristallivirran ja taivasten maan. / Oi nähdä pian kaiken sen saan!

3. Ei syntiä, pahuutta siellä, / ei itkua, kipuakaan, / ei katkeraa tuskaa kuin täällä, / ei kurjuutta, kuolemaakaan. / Nyt toivonkin vain, että nähdä pian saan, / nyt toivonkin vain, että nähdä pian saan / tuon kristallivirran ja taivasten maan. / Oi nähdä pian kaiken sen saan!

4. Saan autuutta nauttia siellä, / kun Karitsa luonamme on. / En aavistaa voi sitä vielä, / on onnemme uskomaton. / Nyt toivonkin vain, että nähdä pian saan, / nyt toivonkin vain, että nähdä pian saan / tuon kristallivirran ja taivasten maan. / Oi nähdä pian kaiken sen saan!

5. On päättynyt vaivojen retki, / ja seurassa enkelien / on siunattu, kaunis se hetki, / oi riemua autuaitten! / Nyt toivonkin vain, että nähdä pian saan, / nyt toivonkin vain, että nähdä pian saan / tuon kristallivirran ja taivasten maan. / Oi nähdä pian kaiken sen saan!

Melodia:
Lunastettuin lauluja
Teksti:
muk. Pietari Kurvinen
Uudistaja:
Lauri Thurén
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1999