67 Kun kolmannen päivän koitto

1. Kun kolmannen päivän koitto / on valaissut Golgatan, / niin taisteltu suuri voitto / on valloista kuoleman. / ”Hän helmasta haudan läksi”, / tuo sanoma suloisin / on valmiina vietäväksi / nyt maailman äärihin.

2. Ei estänyt raskas paasi, / ei sinetti valtiaan. / Hän helvetin portit kaasi / ja kukisti mahdit maan. / Vaan valtaansa suurta käyttää / kuka tavalla Jeesuksen? / Kuka merkkeinä rauhan näyttää / näin jälkiä haavojen?

3. Olit Maria murtuneena, / on toiveesi täyttyneet. / Ja Maria Magdaleena, / saat kuivata kyyneleet. / Nyt pääsiäisriemuun vaihtuu / suru synkeä Pietarin. / Pian Kleopaan murhe haihtuu / ja epäily Tuomaankin.

4. Pian ristissä nähdä saavat / he syntinsä määrän niin: / sai Herramme siitä haavat, / ja kuolemaan tuomittiin. / Vaan ihmeen he saivat kuulla: / on rakkaus pohjaton, / ja velkanne ristinpuulla jo / maksettu kaikki on.

5. Näin tuomion tuskan alta / he haudalle rientävät. / On taitettu kuolemalta / sen piikit niin hirveät. / Ja enkeli kirkas näyttää: / ”Tämä kertokaa ääriin maan. / Monen Pietarin murhe täyttää, / moni Tuomas on tuskissaan.”

Melodia:
Rudolf Lagi 1867
Teksti:
August Verner Jaakkola 1922
Uudistaja:
Lauri Thurén
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1961
Tekijänoikeudet
Tekstin © Sley-Media Oy