Teologinen suurkirjasto

  • Kirkon aarteita sisältää kristillisen kirjallisuuden suomennettuja ja suomenkielisiä klassikoita ja tuoreita teologisia teoksia, mm. professori Jukka Thurénin selitysteokset
  • Kirkon aarteita -kokoelmalle vetävät vertoja vain muutamat yliopistolliset kirjastot. Useimpia kirjoja ei voi enää ostaa kirjakaupasta ja jos voisi, loppusumma olisi valtava.
  • Kaiken tämän saat nyt omalle PC- ja Mac-koneellesi! (suositushinta 284 €)
  • Kirkon aarteita sisältää erinomaiset hakuominaisuudet, jotka helpottavat tekstien käyttöä.

 

  • Connector.

    Osta nyt

    Hanki upea kokoelma itsellesi Sleyn kaupasta!


Historia

Sley tuotti LutherCD:n ensimmäisen version vuonna 1996. Kevyemmällä hakukoneella varustetttu toinen versio julkaistiin vuonna 2005.

Vuoden 2011 lopussa ilmestyi LutherCD:n kolmas versio. Samalla levykkeellä on kuitenkin nyt paljon uutta ja ohjelmiston nimi on nyt Kirkon aarteita.

Ensimmäisen LutherCD:n ilmestymisen aikoihin sähköinen julkaiseminen oli lapsenkengissään ja suomalainen LutherCD oli jotakin aivan uutta. Se oli maailman laajin sähköinen Lutherin tekstien kokoelma ja Suomessa laajin yhden kirjailijan tekstijulkaisu.

Vuoden 1996 jälkeen on ilmestynyt ilahduttavan paljon uusia Luther-käännöksiä. Siksi kolmosversiossa on tuhansia uusia Lutherin sivuja. Hakumoottori on merkittävästi parempi kuin kakkosversiossa. Nyt kuitenkin ohjelmistossa on paljon uutta – jo ensimmäinen versiohan sisälsi useamman suomenkielisen raamatunkäännöksen ja paljon muuta.

Kirkon historia on tallettanut valtavan määrän upeita tekstejä, joista vain osa on suomennettu. Olemme ottaneet ohjelmistoon kaiken sen ennen uskonpuhdistusta edeltävän materiaalin, minkä olemme saaneet sisällyttää tuotteeseen.

Monien kustantajien ystävällisellä tuella Kirkon aarteita sisältää nyt kaikkein varhaisimmat Uuden testamentin ulkopuoliset tekstit, Apostolisten isien kirjoitukset, sekä suuren määrän kirkkoisien opetuksia. Niinpä tutkittavana on nyt muun muassa Ignatioksen, Melitonin, Cyprianuksen, Augustinuksen ja Anselmin helmiä. Varhaiskirkon ja keskiajan tekstejä on vajaat 2 500 sivua.

Uskonpuhdistuksen aikana ja heti sen jälkeen kohosivat luterilaisten opettajaksi kuin Luther. Luterilaisten tunnustuskirjojen lisäksi Kirkon aarteita sisältää nyt tekstejä muun muassa Filip Melanktonilta, Johann Gerhardilta ja Johann Arndtilta. Luterilaisten opettajien ennen vuotta 1650 kirjoittamia tekstejä on mukana noin 27 000 sivua (noin 3 900 ilman Lutheria ja Tunnustuskirjoja).

Kirkon aarteita sisältää myös varsin kattavasti evankelisen liikkeen tärkeimpien opettajien kirjoitukset. Mukana ovat Carl Olof Roseniuksen ja Fredrik Gabriel Hedbergin, Johannes Bäckin ja K.V. Tammisen lähes kaikki suomennetut teokset.

Osa ohjelmiston sisältämistä teoksista on tarkoitettu tukemaan muiden tekstien käyttöä. Jo ensimmäinen LutherCD:n versio sisälsi mm. useita Lutherin elämäkertoja sekä mainion Franz Pieperin Kristillisen dogmatiikan. Kirkon aarteita sisältää koko professori Jukka Thurénin laatiman Uuden testamentin selitysteosten sarjan.