234 En Isän mieltä ymmärtää mä voisi

 

1. En Isän mieltä ymmärtää mä voisi, / ellet, oi Jeesus, selitystä toisi. / Nyt tiedän, että Isä rakastaa, / kun Poika väistänyt ei kuolemaa.

2. Kun Jeesus meidät osti verellänsä, / saa halveksittu syödä pöydästänsä. / Saa ilmaiseksi köyhä, nälkäinen / elämän leivän, mannan ikuisen.

3. Pois oma hurskaus siis kaikki aivan, / tai minä hukkaan autuuden ja taivaan. / Ei syntiä voi olla suurempaa / kuin olla uskomatta Karitsaa.

4. Sain veren tähden hänen puhtautensa / ja veren tähden pääsin lapseksensa. / Nyt siitä voimaa, uskallusta saan, / kun minut kiusaus saartaa uudestaan.

5. Myös murheet, ahdistukset saavat tulla, / on veri kallis turva kastetulla, / kun veri meidät täysin pelastaa, / anteeksi antaa, synnit sovittaa.

6. Näin Isä meitä kotiin asti kantaa. / Tulkaa siis kaikki! Jokaisen hän antaa / nyt aivan ilmaiseksi ammentaa, / kun armon lähde vettä pulppuaa.

7. On hyvin kaikki, kiitos Jeesukselle, / kun elämän hän antoi syntiselle. / Soi veren tähden kiitos iäinen, / kun ilmoittaa se Isän rakkauden.

Melodia:
ranskalainen 1542
muod. Louis Bourgeois 1551
Teksti:
J. W. K. (Engelken kokoelmassa) 1872
Uudistaja:
Lauri Thurén
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1910