340 Nyt synkät pilvet väistykää

1. Nyt synkät pilvet väistykää, niin että nähdä saan / sen, kuinka Herran rakkaus loistaa tänne päälle maan. / Kun ihmismieli oivaltaa näin suurta onneaan, / se taivaisesta autuudesta ryhtyy laulamaan.

2. Oi tulkaa, kuulkaa, katsokaa, näin Jeesus armon toi: / hän rakkaallensa puhtaan, kauniin kultavaatteen loi. / On täydellinen, ihana Karitsan morsian, / ei ryppyä, ei tahroja puvussa taivahan.

3. Kun kaikki synnit valtamerten pohjaan heitettiin, / lopullisesti Golgatan verellä peitettiin, / kun Jeesus synnit ristille ja hautaan kanssaan vei, / ne maksettuina, kuitattuina silloin sinne jäi.

4. Näin autuas on morsian nyt tässä armossa / ja valmistautuu lähtemään hääjuhlaan taivaassa, / saa olla täysin puhdistettu, pesty synnistään / ja rakkaallensa kihlattu ja aivan vierellään.

5. Kun järjen orja vilkuilee vain ihmishurskautta, / ei nähdä voi kuin ahdistusta, suurta heikkoutta, / ei usko Herran töitä eikä luota Auttajaan, / ei siksi pysty onneansa vastaanottamaan.

6. Vaan usko katsoo Kristukseen, sanaansa luottaa vain: / Lunasti Herra lapsensa ja täytti käskyt lain. / Näin Isän sydän riemuitsee, kun lapsi oivaltaa / sen onnen, voiton, autuuden, omakseen kaiken saa.

7. Kun löysin suuren rikkauden ja rauhan sydämeen, / sain kasvaa, kurja syntinen, myös kiinni Jeesukseen. / Iloiten kiitän, riemuitsen nyt armon vallassa, / vapautta nautin puhtaana Jeesuksen haavoissa.

8. Nyt kaikki luodut laulakaa jo taivaan riemulla / ja hallelujaa huutakaa äänellä uudella. / Me kiittää saamme autuudesta kaiken maailman, / ylistää suurta laupeutta taivaan Jumalan.

9. Oi kiitos, kiitos, halleluja sydämestäni, / kun kuulun aina Jeesukselle aivan varmasti! / Jo täällä siitä nautin, laulan, ihmetellä saan, / en koskaan lakkaa kiittämästä rakkaudestaan.

Melodia:
Lunastettuin lauluja
Teksti:
Hjalmar Lax ja Pietari Kurvinen
Uudistaja:
Lauri Thurén
Siionin kanteleeseen tulovuosi:
1999