Seikkaillen läpi Raamatun

Mitä materiaali pitää sisällään?

 
Seikkaillen läpi Raamatun materiaalilla on nyt myös oma sivusto https://seikkaillen.sley.fi

Seikkaillen läpi Raamatun on monipuolinen raamattuopetusmateriaali lapsille ja varhaisnuorille. Materiaali sisältää 48 Uuden testamentin kertomusta. Jeesuksen elämän keskeiset tapahtumat ja seurakunnan alkuvaiheet käsitellään lapsilähtöisesti Raamatun henkilöistä käsin. Materiaalin kokonaislaajuus on lähes 300 sivua.

Seikkaillen läpi Raamatun -materiaali on ajaton. Sitä ei ole sidottu kirkkovuoden pyhäpäivien teksteihin.

* * *

Jokainen oppimistilanne sisältää hyödyllistä taustatietoa ohjaajalle. Sitten seuraa lapsille ja varhaisnuorille tarkoitettu opetus havainnollistamisineen, opetuksen ydin, rukous, lauluja, keskustelukysymyksiä, askartelu- ja leikkiohjeita tai tehtäviä ja muuta toimintaa.

Materiaali on pääosin eriytetty kahdelle ikäryhmälle: 3-6 -vuotiaille (pienille) ja 7-10 -vuotiaille (isoille).

Materiaalin alussa on osallistujataulu ja erillisiä ohjeita: Raamatun kerronta lapsille, Havainnollistaminen osana Raamatun kerrontaa, Flanellot raamatunkertomuksen havainnollistamisessa, Havainnollistaminen piirtämällä, Tarinapussin käyttäminen, Askartelu lapsiryhmässä ja Leikki lapsiryhmässä.

* * *

Seikkaillen läpi Raamatun -materiaalin suunnittelemisessa ja kokoamisessa on huomioitu päiväkotien, päiväkerhojen, perhekerhojen, koulujen, pyhäkoulujen ja varhaisnuorten kerhojen erilaiset uskontokasvatustilanteet. Toivomme, että materiaali rohkaisee ohjaajia ja opettajia suunnittelemaan monipuolisia ja kokemuksellisia uskontokasvatustilanteita ja innostaa lapsia tutustumaan Raamatun kertomuksiin.

Lataa materiaali tästä linkistä:
Seikkaillen Läpi Raamatun -materiaali

Klikkaamalla linkkiä PDF-tiedosto aukeaa selaimeesi. Tiedosto on isokokoinen (n. 6 Mt), voit ladata sen klikkaamalla linkkiä oikealla hiiren painikkeella ja valitsemalla "lataa linkitetty tiedosto" tms.