7. kokoontumiskerta: Jeesus torjuu lainopettajien hurskausihanteen

1. Millaista oli fariseusten ja lainopettajien uskonnollisuus? Olemmeko tottuneet arvostelemaan heitä kohtuuttomasti? Missä heidän ja kristittyjen ajatukset erkanevat, missä yhdistyvät?

2. Millaisista pesuista on jaksossa 7:1-13 kysymys?

3. Fariseukset ja lainopettajat tahtoivat noudattaa Jumalan sanaa hyvin tarkoin, kehittelivät sen perusteella yksityiskohtaisen elämäntavan ja ajattelivat näin seuraavansa Jumalan tahtoa. Jeesus osoittaa, että tämä kaikki oli vielä pelkkää tekopyhyyttä.

Voiko tarkka pitäytyminen Jumalan sanaan joissakin tapauksissa meillä erottaa sen todellisesta ymmärtämisestä? Mikä olisi silloin hyvä lääke?

4. Jeesus julistaa jaksossa 7:14-23 kaikki ruuat puhtaiksi. Saman vahvistavat esim. Room 14:14-15 ja 1Tim 4:4-5. Näin siis Mooseksen lain rajoitukset esim. sianlihan syömisestä eivät kristittyjä koske, vaan ne on annettu vain juutalaisille.

Tunnetko sellaisia uskonsuuntia, jotka ovat tässä eri mieltä? Entä sitten Apt 15:28-29?

5. Miten juutalaiset suhtautuivat pakanoihin. Milloin Jeesus tapasi pakanoita?

6. Foinikialainen nainen ei suostu menemään pois, vaikka hänen ei kuulunut saada Jumalalta mitään. Hän riippui kiinni Jeesuksessa ja sai, mitä halusi.

Mitä naisen hellittämätön usko opettaa meille? Oletko sinä joutunut huutamaan Jumalan puoleen jonkin asian takia vuosikausia?