Raamattupiiriopas: 12. kokoontumiskerta. Ilm. 20

Johannes näkee näyn tuhatvuotisesta valtakunnasta. Ilmeisesti näky puhuu siitä, mihin Jumalan oma kuoleman jälkeen pääsee. Johannekselle näytetään vielä kerran Paholaisen viimeinen hyökkäys ja miten siinä käy. Luku päättyy kuvaukseen viimeisestä tuomiosta. Kaikki tuomitaan ja ne, jotka ovat olleet Jeesusta vastaan, joutuvat sinne, minne Paholainenkin.

Kysymyksiä:

  1. Mitä tuhatvuotinen valtakunta tarkoittaa (ks. jakeiden 1-6 selitystä)? Millaisia selityksiä tuhatvuotisesta valtakunnasta olet kuullut? Mitä tarkoittaa ensimmäinen ylösnousemus (jakeet 4-5)? Mikä on näyn sanoma meille?
  2. Miten Paholaisen lopulta käy? Entä hänen omiensa? Voiko kadotus olla loputon? Kuka sinne joutuu?
  3. Mitä viimeinen tuomio on? Mitä tarkoittaa, että kukin tuomitaan ”tekojensa mukaan”? Kuka pelastuu viimeisellä tuomiolla?
  4. Pelottaako ajatus viimeisestä tuomiosta sinua? Mikä poistaa pelkoa?

Päätöshartaus

Valvokaamme

Uni on ihana asia. Hyvin nukutun yön jälkeen työ luistaa. Unettomuus tekee elämän hankalaksi.

Mutta aikansa on valvomisellakin. Auton ajo väsyneenä ja yömyöhällä on vaarallista. Kaikki on tehtävä, ettei nukahtaisi rattiin. Eräälle työtoverilleni kävi niin ja hän ajoi kuolonkolarinsa.

Hengellinen uneliaisuus on meitä lähellä kuin varjo. Juuri tässä yhteydessä meidän olisi muistutettava itseämme armon ajan lyhyydestä. Kun nukkuu, ajan taju katoaa. Nimenomaan armon ajan taju. Ja päivän koiton edellä nukuttaa eniten.

Minua ei uneta, jos odotan häntä, joka on minulle kallis ja tarpeellinen. Hengelliseen valvomiseen ei voi piiskata. Siihen auttaa vain se, että tarpeelliseksi tulee Hän, jonka oma olen. Yhä uudelleen tulee tarpeelliseksi.

Vapahtaja osti meidät omikseen. Siis valvokaamme.

Lauri Koskenniemi, Ole kanssani tänään