Johanneksen evankeliumin 16. luku: kysymyksiä ja tehtäviä

  1. Jakeessa 2 Jeesus sanoo näin: ”Teidät erotetaan synagogasta, ja tulee sekin aika, jolloin jokainen, joka surmaa jonkun teistä, luulee toimittavansa pyhän palveluksen Jumalalle.”  Missä nämä sanat ovat totta tällä hetkellä?
  2. Jeesus sanoo Pyhästä Hengestä: ” Hän kirkastaa minut, sillä sen, minkä hän teille ilmoittaa, hän saa minulta.”  Mitä nämä sanat tarkoittavat?  Voiko ihminen itse ja omasta aloitteestaan tulla uskoon?  Voiko ihminen torjua uskon?  Kuka yleensä voi uskoa ja pysyä uskossa?
  3. Mitä tarkoittavat jakeet 12-13: ”12. ”Paljon enemmänkin minulla olisi teille puhuttavaa, mutta te ette vielä kykene ottamaan sitä vastaan. 13. Kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden.”  Miten eri kirkkokuntien käsitykset poikkeavat tällä kohdin?
  4. Missä määrin kirkolliskokouksella on luterilaisen uskon mukaan mahdollista tehdä kaikkia sitovia päätöksiä? Millaisissa kysymyksissä on, millaisissa ei?
  5. Oletamme, että kirkolliskokous tekee Raamatun vastaisen päätöksen. Miten siihen on suhtauduttava?
  6. Johannes toistaa sanoja ”vielä vähän aikaa”.  Mitä tapahtuisi, jos Kristus tulisi juuri nyt?  Olisiko hänen Kirkkonsa valmiina?   Olisitko Sinä?