Raamatunopetusta

Sleyn raamattukoulutustyön laatimia raamattuluentoja eri Raamatun kirjoista sekä erinäisistä muista aiheista voit lukea tästä.

Raamattuluennot

Raamattukoulutussihteeri pastori Erkki Koskenniemen kotisivuilta löydät kaksi itseopiskeluohjelmaa Vanhaan testamenttiin: kevyempi sininen reitti ja vaativammalle opiskelijalle soveltuva punainen reitti.

Vanhan testamentin lukuohjelman sininen ja helpoin reitti tutustuttaa pyhän kirjan alkuosaan. Se on tarkoitettu niille, jotka eivät ole lukeneet paljon Vanhaa testamenttia. Tässä lukuohjelmassa ei lueta ollenkaan koko Vanhaa testamenttia eikä edetä syvällisiin, teologisiin kysymyksiin. Pääpaino on tekstin lukemisessa, mutta lukuohjelma ohjaa etsimään valikoitujen tekstien taustoja ja suppeat johdattelut pyrkivät auttamaan lukijaa eteenpäin.

Vanhan testamentin sininen reitti

 

Vanhan testamentin lukuohjelman toinen ja keskivaikea reitti on tarkoitettu syventäväksi vaiheeksi ihmiselle, joka on valmis lukemaan Raamattua noin kolme lukua päivässä. Portaat eivät ole kovin jyrkät, mutta ne on rakennettu aika pitkiksi. Tähän lukuohjelmaan varataan reilusti aikaa.
Punaisella reitillä syvennytään Israelin historiaan ja pyritään laittamaan paikoilleen Raamatun kirja toisensa jälkeen, vaikka vieläkään ei lueta läpi koko Vanhaa testamenttia. Kirjojen ohessa – ja tämä on ero siniseen reittiin – luetaan tiettyjä raamattuluentoja, jotka avaavat tietä Vanhan testamentin maailmaan.
Punainen reitti alkaa Vanhan testamentin alusta ja etenee ensin Jesajan aikaan, noin vuoteen 700 asti asettaen profeettakirjan toisensa jälkeen historiallisesti oikealle paikalleen. Tämän jälkeen siirrytään lukemaan runollisia tekstejä alkaen Jobista ja jatkaen Psalmeihin, Sananlaskuihin ja Saarnaajaan. Sen jälkeen siirrytään taas sitomaan toisiinsa historiaa ja profeettakirjoja. Palaamme siis 600-luvulle, luemme tähän ja seuraaviin vuosisatoihin liittyvät historialliset kirjat ja profeettakirjat, kuten Jeremia, Hesekiel, ja edetään Malakiaan ja Danieliin asti.
Johdattelutekstit saattavat kerrata Sinisen reitin tekstejä, mutta nyt oheismateriaali on selvästi runsaampaa.

Vanhan testamentin punainen reitti

Tervetuloa lukemaan luterilaisia Tunnustuskirjoja!
Osa Tunnustuskirjoista on hyvin suppeita, kuten Apostolinen uskontunnustus tai Nikaian uskontunnustus. Osa on laajempia, osa siltä väliltä. Paljon niillä on annettavaa, myös se, mitä meidän kirkkomme oikeasti opettaa.

Tunnustuskirjat itseopiskelijalle

Mediakirjasto

Lisää saarnoja ja hengellistä opetusta löydät luettavaksesi ja kuunneltavaksesi Sleyn Mediakijrastosta. Siirry mediakirjastoon tästä linkistä ja kirjoita hakusanaksi ”saarna”, tai jokin sinua kiinnostava aihehakusana.

Mediakirjasto

Bibletoolbox

Bibletoolbox vastaa uskonelämän suuriin ja pieniin kysymyksiin yhdeksällä eri kielellä.

Bibletoolbox

Lutherkoulu

Vuonna 2017 vietettiin reformaation juhalvuotta. Oli kulunut 500 vuotta Lutherin teesien naulaamisesta ja koko Eurooppaa mullistaneen liikkeen alkuhetkistä. Reformaation juhlavuoden aikana evankeliset teologit kirjoittivat nipun vankkoja artikkeleja reformaation moninaisiin eri teemoihin liittyen.

Lutherkoulu

Kirjakauppa avoinna

Sleyn verkkokauppa palvelee epidemiasta huolimatta ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Ehkä hartauskirja tai pari, lisää opetusta Raamatusta tai Sanansaattaja-lehden tilaus?

Sleyn kauppa

Tee tämä kaikki mahdolliseksi

Evankeliumiyhdistyksen työn kotimaassa on mahdollista yksinomaan vapaaehtoisten lahjoitusten ansiosta. Tule mukaan tekemään tämä ja lukuisat muut asiat mahdolliseksi. Anna lahjasi nyt.

Taivaallinen lahja
Antti Koskenniemi

Sleyn raamattukoulutuksen koordinaattori

Antti Koskenniemi

antti.koskenniemi@sley.fi