Festarit keräsi 18500 kävijää

 

Vuoden 2017 Maata Näkyvissä -festareita vietettiin iloisissa tunnelmissa. Tapahtumaan osallistui viikonlopun aikana 18 500 henkilöä.

− Nuoret ovat vaikuttaneet tyytyväisiltä. Ohjelma on ollut mielestäni tasapainoista ja sisältörikasta. Myös käytännön järjestelyt ovat sujuneet hyvin, josta iso kiitos vapaaehtoisille, sanoo Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen.

Festareilla korostui tänä vuonna osallisuus ja nuorten yhdessä tekeminen. Uutuutena yleisö pääsi muun muassa testaamaan ongelmanratkaisutaitojaan festaripakohuoneessa, jossa tehtävänä oli vapauttaa juontajat backstagen komerosta.

Suurta suosiota sai myös kolmatta kertaa järjestetty Open Stage, jossa nuoret saivat käyttää luovuuttaan ja valmistaa oman esityksensä. Voittajaksi valikoitui energistä edm-räppiä esittänyt Mc Oge & Jone, joka sai Gatorade Centerin tärisemään ja yleisön otteeseensa päälavalla sunnuntaina Lupauksen ikuiset juuret -päätöskonsertissa.

Juha Heinonen kertoo festareiden säilyttävän juurensa Jumalan Sanassa ja olevan jatkossakin ikkuna kristilliseen nuorisokulttuuriin.

Tämän vuoden festareiden Aftermovie julkaistaan tulevan viikon alussa. Ensi vuonna festareita vietetään 16.–18.11. teemalla ”Rauha”. Teema viittaa Heinosen mukaan siihen, että tässä maailmassa rauha on nykyään hyvin tärkeää, mutta myös Roomalaiskirjeen 1. lukuun, joka sanoo rauhan löytyvän Jeesuksesta.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: