Helsingin Luther-kirkolla Suomen korkein käyttöaste?

 

Sleyn keskustoimisto muutti Malminkadulta Fredrikinkadun Luther-kirkon tiloihin toukokuun puolessavälissä. Tänään keskiviikkona jätettiin jäähyväiset entisille tiloille.

Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys luopui toukokuussa Malminkadulla sijainneista toimistotiloistaan ja muutti huomattavasti kompaktimpiin tiloihin naapurissa sijaitsevaan Luther-kirkkoon. Kirkon tiloihin siirtyivät muutossa niin hallinto, talousosasto kuin Sanansaattajan toimituskin. Onko Luther-kirkko nyt Suomen kirkoista aktiivisimmin käytetty?

– Päiväkäytön lisääntyessä olemme todennäköisesti vertailussa ainakin kärkipäässä, kertoo Luther-kirkon pastori Martti Haverinen.

Muuton vuoksi tilankäytön luovuutta on päästy käyttämään, ja tuloksena on esimerkiksi sakastin käyttäminen myös neuvotteluhuoneena. Albojen säilytys ja kokoustaminen onnistuvat mainiosti samassa tilassa.
Kirkon parvelle rakennettiin toimistotyötä varten lasiseinäiset työpisteet. Malminkadun toimistosta luopuminen on Evankeliumiyhdistyksen talouden kannalta merkittävä säästötoimenpide.

– Olen muutosta innoissani. Koen, että muutto kirkon tiloihin lisää meidän yhdistyksemme tarkoituksen toteutumista: ihmisten tavoittamista Kristukselle. Olemme pitkän historian jälkeen takaisin Evankeliumiyhdistyksen juurilla. Se on talentti, Haverinen summaa.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: