Monipuoliset taidot ovat tarpeen hallitustyöskentelyssä

 

Hallituksen vastuu Sleyn toiminnasta on suurta. Niinpä hallituksessa olisi tarpeen olla mahdollisimman monipuolista osaamista. Hallitusvastuun lisäksi vastuuta kasvattaa se, että hallituslaisten keskuudesta valitaan puheenjohtaja ja puheenjohtajan roolia Sleyn toiminnassa korostettiin Hyvän hallinnon ohjeiden myötä.

– Hallituksen jäsenten sekä asettelussa että valinnassa olisi tärkeää, että valitaan henkilöitä, joilla olisi sekä halukkuutta että elämän- ja ehkä työkokemustakin työskennellä tehtävässä, toteaa nykyinen puheenjohtaja Tomi Välimäki.

Uusia jäseniä hallitukseen valitaan jälleen 30.6. Sleyn vuosikokouksessa Evankeliumijuhlassa. Hallitus esittää sääntömuutosta, jonka johdosta jatkossa hallitukseen valittaisiin yhdeksän jäsentä. Jos sääntömuutos menee läpi, vaali toimitetaan sen mukaan ensimmäisen kerran vuonna 2019. Kesäkuun vuosikokouksessa siis valitaan vielä hallitus, jossa on 9–12 jäsentä.

Sleyn jäsenistön asialla

Jiska Gröhn erosi hallituksesta keväällä, kun hän aloitti työt Sleyn palveluksessa. Erovuorossa vuosikokouksessa ovat Ari Kuusela, Helena Korpinen, Seppo Laaksonen ja Jorma Tikkamäki. Heistä Kuuselalla, Korpisella ja Laaksosella hallituskaudet tulevat täyteen. Kausi kestää kolme vuotta ja jäsen voi olla hallituksessa enintään kolme perättäistä kautta.

Nykyisessä hallituksessa on monipuolinen. Hallituslaisilla on Sleyn piiritoiminnan tuntemusta eri puolilta Suomea. Jäsenet ovat kokeneet yhdistystoiminnan tuntemisesta ja seurakunnallisista luottamustehtävistä olevan hyötyä. Hallituksen jäsenistössä on kokemusta talousasioista, hallitustyöskentelyssä, esimiestyöstä ja ihmissuhdetyöstä. Tärkeänä hallituslaiset pitävät kykyä kantaa vastuuta ja tehdä päätöksiä sekä käsitellä vaikeitakin asioita avoimesti. Tärkeänä koetaan myös Sleyn jäsenistön edustaminen.

Jäseniä voi ehdottaa osoitteessa ehdokkaat.sley.fi.

Katso Sleyn hallituksessa vaikuttavien Helena Korpisen ja Ari Kuuselan haastattelu tästä.

Juttuun on korjattu tieto siitä, että myös Seppo Laaksosella hallituskaudet tulevat täyteen. Sanansaattajassa 11/18 sitä ei virheellisesti mainittu.

Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: