Evankeliumiyhdistys taloudellisesti kohti omaa kokoaan

 

Sley ry:n sääntömääräinen syyskokous kokoontui eilen perjantaina runsaslukuisena Helsingin Luther-kirkolla. Yhdistyksen syyskokouksessa päätettiin vuoden 2019 jäsenmaksun suuruudesta sekä vahvistettiin vuoden 2019 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Vuoden 2019 jäsenmaksuksi päätettiin 25 euroa.

Sleyn hallitus esitti jäsenkokoukselle talousarviota, joka on 0,9 miljoonaa euroa alijäämäinen. Alijäämän tulee olla vuonna 2019 noin 2,2 miljoonaa vähemmän kuin se oli vuonna 2017.

-Vuonna 2019 tullaan toteuttamaan merkittäviä säästötoimenpiteitä. Olemme eläneet jo pidemmän aikaa yli varojemme tehden samalla mittavia investointeja niin toimintaan kuin kiinteistöihin. Vaikka Sleyn vapaaehtoinen kannatus on hieman jopa kasvanut, Sleyn kulurakenne on siitä huolimatta nykytasollaan kestämätön, Sleyn toiminnanjohtoaja Tom Säilä avaa.

-Kotimaantyömme vuotuinen alijäämä on ollut niin suuri, että nykyisen kaltaisena toimintamme voi jatkua vain noin neljä vuotta, Säilä jatkaa.

Tarvittavat säästöt ovat niin suuret, ettei niihin päästä ilman YT-neuvotteluita.

-Koska toiminnallinen alijäämä muodostuu lähinnä kotimaantyöstä, eivät säästötoimenpiteet kohdistu niinkään lähetystyöhön tai Karkun evankelisen opiston toimintaan. Olennaisinta kotimaan perustyötämme jatkamme entiseen tapaan Jumalan sanan perustalla evankeliumia rohkeasti julistaen. Hallinnon kuluja pyrimme leikkaamaan muun muassa luopumalla Helsingin keskustoimiston vuokratilasta, Säilä päättää.

Pitkän aikavälin tavoite on, että kotimaan toiminnot olisivat itsekannattavia.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: