Jeesus palaa voittajana

 

Talvi ja jatkosodan aikana sai moni perhe kuulla sen kaikkein pelätyimmän viestin. Sanoman isän tai aviomiehen kaatumisesta. Mitään muuta ei monissa perheissä pelätty enempää, kuin suruviestiä tuovaa pappia tai poliisia. Sain muutama vuosi sitten tutustua Itä-Suomessa perheeseen, joka sodan aikana oli saanut tuon kaamean vistin isän kaatumisesta. Perhe oli, kuten arvata saattaa ollut murheen murtama. Sota lopulta tuli päätökseen ja yllättäen huomattiin, että isän nimi oli virheellisesti ollut kuolleiden listalla. Hän eli sittenkin. Voi vain kuvitella sitä hetkeä, kun tuo isä oli palannut kotiin. Millainen se tilanne onkaan ollut, kun isä saapuu kotitalonsa pihaan ja tulee tupaan, jossa lapset ja vaimo surevat ikäväänsä isää kohtaan. Yhtäkkiä kaikki olikin hyvin. Yllätys oli valtava. Isä oli ollut taistelemassa maansa, perheensä, omiensa puolesta. Ja nyt palasi elossa voittajana.

Tämän tarinan kuultuani tuli oitis mieleen se tilanne, kun Jeesus ilmestyy ylösnousseena. “Samana päivänä, viikon ensimmäisenä, opetuslapset olivat illalla koolla lukittujen ovien takana, sillä he pelkäsivät juutalaisia. Yhtäkkiä Jeesus seisoi heidän keskellään ja sanoi: ”Rauha teille!” (Joh 20:19)

Herramme Jeesus Kristus palaa voittoisana omien lastensa luokse. Synnit kantaneena, kuoleman voittaneena, iankaikkisena kuninkaana. Taistelu on voitettu, tie on valmis.  Aivan samoin kuin tuon perheen isän kohdalla, myös Jeesuksen paluu on valtava yllätys. Hän elää sittenkin! Sittenkin kaikki oli totta, mitä hän oli luvannut. Sittenkin Jeesus voitti synnin, kuoleman ja perkeleen vallan, vaikka ristillä tilanne näytti niin toiselta.

Tässä näemme jotain Jumalan suunnitelmien luonteesta. Ne ovat yllätyksellisiä. Jumala on toisenlainen kuin helposti luulemme. Hänen tiensä ovat todella Hänen teitään. Koko pelatussuunitelma on mestariteos, jonka kirkkautta me ihmiset saamme ihmetellä.  Hetki sitten kaikki oli menetetty, ja yhtäkkiä kaikki on voitettu. On hämmästyttävää lukea, kuinka konkreettisesti ylösnousseesta Jeesuksesta kerrotaan. Haavat ovat kosketeltavissa. Jeesus syö paistettua kalaa. Kyse ei ole halusinaatiosta. Hän on todella ylösnoussut. Mestari olikin vielä paljon suurempi kuin kukaan uskalsi ajatella. Syntisille on pelastus ja maailmalle on autuus.

Mekin odotamme. Ja meillekin saattaa joku tulla kertomaan, että mestarimme on kuollut ja jäänyt hautaan. Tai sitten syksyn pimetessä tulee meille mieleen, että palaako Jeesus? Haluan rohkaista siunua. Jokainen Raamatun lupaus pitää kutinsa, eikä Jumala ikinä unhda sinua, rakkainta silmäteräänsä. Sota on voitettu ja tuo voitto on Jeesuksessa sinun.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: