Juhlaohjelma rakentaa siltaa ja purkaa muureja

 

Tänä vuonna Helsingissä järjestettävän valtakunnallisen evankeliumijuhlan ohjelma on tehty matala kynnys ja rohkaisun näkökulma mielessä. Evankeliumijuhlan teema: ”Tässä ei ole kaikki” haastaa pohtimaan elämän merkityksellisiä asioita.

Meilahden kirkkoherra Hannu Ronimus on mukana avaamassa Evankeliumijuhlaa Helsingin jäähallissa perjantaina. Avauspuheessaan Ronimus lupaa tervetulotoivotuksen lisäksi muistuttaa yhteisen työn merkityksestä.

– Nämä juhlat Helsingissä ovat yksi konkreettinen osoitus siitä, että yhdessä saadaan aina enemmän hyvää ja merkityksellistä aikaan, kuin yksin tekemällä. Uskon ja toivon, että tämä juhla tulee olemaan rohkaiseva esimerkki seurakuntatason ja järjestökentän välisen yhteistyön vahvistamisesta, kirkkoherra Ronimus kertoo.

Ohjelmatoimikuntaa johtanut Olli Koskenniemi kertoo ohjelman punaisen langan tiivistyvän matalaan kynnykseen.

– Ymmärsimme heti alkuun, että Helsinkiin tuleminen merkitsee suurta haastetta. Olemme tahtoneet tehdä ohjelman, johon voi tulle hyvin mukaan aivan pystymetsästä. Evankeliumi on kirkas, mutta tavat moninaiset, Olli Koskenniemi kertoo.

Uutuutena talkshow!

Helsingin evankeliumijuhlien ohjelmasta nousee uutuutena esille kaksi Laura Siltalan juontamaa talkshow-ohjelmaa. Toimittaja Laura Siltala emännöi ympäri vuoden ”Ilta Lauran kanssa” -talkshowta, joka on kiertänyt Suomea jo jonkin aikaa.

– Talkshow tarkoittaa sitä, että ryhmä ihmisiä keskustelee annetusta aiheesta juontajan johdolla. Teemaan mennään sisälle juuri heidän ajatustensa ja kokemustensa kautta. Kyse on yhteisestä jakamisesta, jolla menemme aiheessa eteenpäin, Olli Koskenniemi kertoo.

Perjantaina ”Tässä ei ole kaikki” -teemasta keskustelemassa ovat poliitikko Paula Risikko, kirkkoherra Hannu Ronimus, toimittaja Elina Takala ja muusikko Pepe Willberg.

– Olen ollut useissa paneelikeskusteluissa mukana, mutta ihan oikeassa talkshowssa en koskaan. Ei pelota, mutta jännittää sopivasti. Ajattelen toimia vanhan viisauden mukaisesti: ole oma itsesi ja puhu asioista, kuten ne itse näet ja ymmärrät. Silloin ei ole syytä pelätä, kirkkoherra Ronimus tuumii.

Lauantaina mukana ovat Markku Koivisto, Arto Merisalo, Jippu ja Aleksi Kuokkanen. Lauantain keskustelun teemaksi on asetettu ”Myrskyn silmässä”, ja juhlaohjelmassa keskustelun enteillään käsittelevän hyvinkin raskatia teemoja.

– En tahdo salata sitä, keskustelusta tulee varmasti rankka! Kuitenkin sekä aiheen että osallistujien kautta toivoakseni näemme, että silloin kun kaikki näyttää olevan lopullisesti pielessä, niin silti Jumalan anteeksiannon ja armon kautta voi löytyä tie eteenpäin, Olli Koskenniemi lupaa.

Kolme messua

Evankeliumijuhlien ohjelmaperinteelle uskollisesti jälleen on luvassa monta messua: ehtoollispöytään pääsee polvistumaan viikonlopun aikana yhteensä kolme kertaa.

– Nordenskjöldinkadun jäähalli tulee olemaan isoin kirkko missä olen seurakuntaa tähän mennessä palvellut. Ajattelen kuitenkin, että olinpa saarnaamassa, tai liturgiaa toimittamassa, teen sen aina myös itselleni. Meilahden kirkossa olen tottunut alttarille saapuessani mielessäni nyökkäämään ristille: ristin juurella olen palvelutehtävässä ja siinä on luonteva paikka toimia ja palvella seurakuntaa, kirkkoherra Ronimus pohtii.

Lue lisää Sanansaattajasta 22/17

Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: