Katuvarpusia – Näyttely asunnottomista kulkijoista

 

Valokuvaaja Johanna Kare on antanut kasvot Helsingin asunnottomille kulkijoille. Näyttelyssä on esillä toistakymmentä valokuvaa, jotka Kare otti kolmen päivän aikana, jotka hän vietti asunnottomien kanssa.

Näyttely on esillä pääsiäiseen saakka Helsingin Luther-kirkossa.

– Näyttely sopii Luther-kirkkoon erinomaisesti, ja varsinkin näin paastonaikana, jolloin saamme miettiä omaa elämäämme suhteessa Kristukseen. Kristus on lähettänyt meidät palvelemaan toisiamme. Minua tämä näyttely puhuttelee juuri siinä, miten voimme monin eri tavoin olla levittämässä Kristuksen rakkautta, Luther-kirkon pastori Martti Haverinen kertoo.

Avajaisissa Johanna Kare tiivisti näyttelyn sanoman lähimmäisenrakkauteen.

– Meidän tulee rakastaa kaikkia lähimmäisiämme, myös kadun kulkijoita samalla tavalla kuin omia perheenjäseniämme. Kaikki ihmiset ovat saman arvoisia. Tämä aihe on itselleni tullut tärkeäksi vapaaehtoistyön kautta, jossa olen saanut kohdata monia vähempiosaisia. Halusin saada heidän tarinat kuuluviin.

Näyttely on aikaisemmin ollut muun muassa Eduskuntatalon kirjastossa, ja se on saanut paljon huomiota eri medioissa.

– On hienoa saada näyttely myös tänne kirkkoon. Kuvat ovat todella puhuttelevia ja hienoja. Johanna Kareella on upea taito saada ihminen ja hänen arvokkuutensa esiin. Olemme jokainen äärettömän kalliita Jumalan kuvia, ja tätä valokuvanäyttely tuo hienosti esille, Luther-kirkon teologi Soili Haverinen kommentoi.

Valokuvanäyttely on Luther-kirkolla perjantaista 10.3. aina pääsiäsiseen saakka. Näyttelyyn on vapaa pääsy kirkon aukioloaikoina tiistaista perjantaihin klo 13-17.

Johanna Kareen valokuvat ovat esillä Helsingin Luther-kirkossa pääsiäiseen saakka.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: