MIKA POUTALA KANNUSTAA KERTOMAAN USKOSTA AVOIMESTI

 

– Uskon avoin tunnustaminen kannattaa. Mitä kauemmin odotat, sitä vaikeammaksi se voi muuttua, painotti pikaluistelija Mika Poutala Maata Näkyvissä -festareilla.

Poutalan ja pastori Marko Sagulinin Valot päällä -studiossa pohdittiin kristittynä elämistä maailmassa, uskon tunnustamista ja kristityn identiteettiä. Aihetta lähestytään usein uskovien kohtaamien vaikeuksien kautta, mutta Poutala toi aiheeseen totutusta poikkeavan näkökulman. Uskovassa perheessä kasvanut Poutala kertoi hänelle olleen aina luontevaa puhua uskosta muille. Hän ottaa asian mielellään esiin myös mediassa.

– Olen antanut satoja haastatteluja, enkä muista montaakaan kertaa, ettei aiheesta olisi kysytty. Uskoni kiinnostaa ihmisiä selvästi. Sain jo nuorena kokea, että avointa uskosta kertomista arvostetaan, kun puhuin asiasta valmentajalleni. Haluankin muistuttaa, ettei uskosta kertominen johda välttämättä kiusaamiseen ja halveksuntaan.

Poutala kertoi, miten olympialaisissa häviäminen ensimmäistä kertaa vuonna 2010 oli valtava pettymys. Kokemus toistui tänä vuonna, kun Poutala jäi mitalisijasta kolme sadasosasekuntia. Jokin oli kuitenkin muuttunut.

– Olin tajunnut ensimmäisen häviön jälkeen, ettei arvoni riipu saavutuksista ja voitoista. Myöskään lapseni eivät välitä siitä, onko minulla mitali kaulassa, vaan heille on tärkeintä saada isä takaisin kotiin kisamatkoilta, Poutala sanoi studiossa ja myöhemmin festareiden päälavalla.

Marko Sagulin puolestaan kertoi puhuvansa mielellään Jeesuksesta tilaisuuksissa, joissa sitä häneltä odotetaan. Ateistikavereille kertominen sen sijaan ei ole aina helppoa.

– Olen kuitenkin tajunnut, että papin pitää seistä sanojensa takana, vaikka niistä ei aina pidetä.

Pohjoismaiden suurinta kristillistä nuorten tapahtumaa, Maata Näkyvissä -festareita vietetään 34. kertaa 16.–18.11.2018. Tapahtuma lähti liikkeelle vuonna 1984 menehtyneen turkulaisen lukiolaispojan muistojuhlana. Paikalle odotetaan tänäkin vuonna 18 500 nuorta ympäri Suomea. Tapahtuman järjestävät Sleyn nuorisotyö ja joukko Turun evankelis-luterilaisia seurakuntia. Tapahtuman teema on tänä vuonna Rauha.

Lisätietoja
tiedottaja Maarit Alkula
045 1222 112
tiedottaja@maatanakyvissa.fi
www.maatanakyvissa.fi

KUVIA: https://www.flickr.com/photos/maatanakyvissa/albums

Kuvat ovat vapaasti ladattavissa. Kuvan käyttämisen yhteydessä mainittava kuvaajan nimi ja Maata Näkyvissä -festarit.

Kuva Mika Poutalasta: https://www.instagram.com/p/BqR_grihkfP/ Kuva: Rebekka Solje / Maata Näkyvissä -festarit


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: