Sleyn hallitus kokoontui tilinpäätös-
kokoukseen

 

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen hallitus kokoontui eilen torstaina 20.4. Huhtikuun kokous on perinteisesti myös tilinpäätöskokous, jossa hallitus hyväksyy ja allekirjoittaa tilinpäätöksen edelleen esitettäväksi tilintarkastajille, ja sen jälkeen kesäkokoukselle. Viime vuoden tilikausi on noin kaksi miljoonaa euroa alijäämäinen.

– Viime vuosi Sleyssä oli positiivisen tapahtumarikas. Isojen kiinteistöhankkeittemme avulla olemme halunneet panostaa tulevaisuuteen, tavoittaa uusia ihmisiä mukaan toimintaan ja rakentaa siellä, missä Sleyn toiminta on kasvussa, Sleyn toiminnanjohtaja Tom Säilä tiivistää.

– Positiivisena mainittakoon, että sekä vapaaehtoinen kannatus että seurakuntien talousarvioavustukset olivat viime vuonna kasvamaan päin. Haasteenamme on kotimaantyön talouden tasapainottaminen. Panostamme tulevaisuudessa varainhankintaan esimerkiksi kuukausilahjoittamiseen muodossa, Säilä kertoo.

Kaksi uutta työntekijää

Sleyn hallitus valitsi kaksi uutta työntekijää kotimaantyöhön.

Henri Haataja valittiin piirivastaavan työhön Etelä-Hämeeseen. Työt Etelä-Hämeessä alkavat heinäkuun alussa.

Lukas Brenner valittiin piirivastaavan työhön Kymenlaaksoon. Brenner aloittaa työn kesäkuun alussa.

Kotimaantyön johtaja Juhana Tarvainen iloitsee uusista työntekijävalinnoista.

– Nyt saimme kotimaan joukkueeseen kaksi hienoa työntekijää, jotka omalta osaltaan varmistavat, että Sley jatkossakin tunnetaan syvästä Raamatun ja luterilaisen teologian opettamisesta. Molemmat heistä kokevat kutsumuksekseen Sleyn ainutlaatuisen työn ja tehtävän. Saamme jokainen olla yhdessä viemässä evankeliumia eteenpäin ja kutsumassa yhä uusia ihmisiä mukaan toimintaamme. Uskomme tulevaisuuteen on vahva. Haataja ja Brenner tulevat paikoille, joissa toiminta on vakiintunutta ja kasvavaa. Heidän puolestaan on hyvä rukoilla.

Lähetyskannatus nousussa

Sleyn lähetyskannatus on kasvanut. Auvinen iloitsee ja kiittää siitä, että Sleyn lähetystyöllä on tukijoita ja painottaa, että heidän ansioista työ saa jatkua tulevaisuudessakin.

– Pidän tärkeänä muun muassa, että Sleyn lähettien määrä kasvaisi eikä supistuisi, Auvinen kommentoi.

Sleyn hallitus lähettikin Ville ja Susanna Melanen uudelle työkaudelle Venäjälle.

Lisäsi hallitus käsitteli suunnitelmaa rakentaa Karkun evankeliselle opistolle uusi majoitusrakennus. Hankkeeseen suhtauduttiin myötämielisesti. Projektin rahoituspohjaa selvitetään tarkemmin ja asiaan palataan kesäkuun hallituksen kokouksessa.

Hallitus vahvisti myös esityksen Lohtajan Marinkaisten ja kirkonkylän osastojen yhdistymisen Sleyn Lohtajan osastoksi.

Seuraavan kerran Sleyn hallitus kokoontuu 15.6.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: