Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys: ”Sanoudumme irti kaikesta syrjinnästä”

 

Tiedote
Julkaisuvapaa

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) ja joukko Turun seurakuntia järjestivät viime viikonloppuna Maata Näkyvissä –festarit Turussa. Pohjoismaiden suurimmat kristilliset nuorten festarit ovat nousseet otsikoihin viime päivinä. Useat naispapit ovat kertovat kokeneensa syrjintää Maata näkyvissä –festivaaleilla viikonlopun aikana.

Sleyn toiminnanjohtaja Tom Säilän tietoon tapahtumat tulivat eilen.

– Sanoudumme irti kaikesta syrjinnästä ja huonosta käytöksestä. Olemme erittäin pahoillamme, että meidän järjestämällä festarilla on tällaista tapahtunut.

– Selvitämme asiaa ja tulemme tekemään parhaamme, että sellainen ei toistu. Meille on ehdottoman tärkeää, että jokainen nuori ja myös aikuinen saa olla mukana Maata Näkyvissä -festareilla vapaalla, iloisella ja turvallisella mielellä, Tom Säilä kommentoi.

Maata Näkyvissä –festarit järjestettiin tänä vuonna 33. kerran. Tapahtuman kävijämäärä viikonlopun aikana oli 18 500. Käytännön töihin osallistui yli 1000 vapaaehtoista.

– Olemme kiitollisia kaikista niistä lukuisista vapaaehtoisista vastuunkantajista, jotka vuosi toisensa jälkeen ovat mahdollistaneet Maata Näkyvissä -festareiden jatkumisen. Kiitos myös kaikille niille seurakunnille, jotka yhteistyössä Sleyn nuorisotyön kanssa tekevät Maata Näkyvissä –festareita ja tuovat nuoria festareille, Tom Säilä kiittää.

Yhtenä esimerkkinä hyvästä yhteistyöstä Tom Säilä mainitsee Sleyn facebook-sivuillaan sunnuntaina julkaiseman videon. Videolla Sleyn kotimaantyön johtaja Juhana Tarvainen ja Porin Teljän seurakunnan kirkkoherra Kaisa Huhtala keskustelevat kirkosta. Video on katsottavissa Sleyn facebook-sivulla.

Ensi vuonna Maata Näkyvissä -festareita vietetään 16.–18.11. teemalla ”Rauha”.

Tom Säilän videohaastattelu on katsottavissa Sleyn youtube- ja facebook-sivulla: https://youtu.be/dE96Htgp88c.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: