Aluekoordinaattorin työn arkea Suomessa ja maailmalla

 

Millaista työtä aluekoordinaattori tekee Sleyn lähetysosastolla? Näin minulta kysytään silloin tällöin. Toimenkuva on varsin monipuolinen. Seuraavassa joitakin välähdyksiä kalenteristani muutaman päivän ajalta.

Keskiviikko 9.10.

Menen aamulla Sleyn keskustoimistolle, joka sijaitsee Fredrikinkatu 42:ssa Helsingin Luther-kirkon parvella. Päivän ohjelmassa on laskujen tarkastamista ja hyväksymistä. Osa laskuista tulee paperisina, osa täytyy kuitata sähköisestä järjestelmästä. Valmistelen seuraavana aamuna alkavaa työmatkaa Keniaan ja Ugandaan. Hoidan viimeisiä sähköposteja ja soitan viimeisiä työpuheluita ennen työmatkaa. Kalenterissa lukee myös ”saarna” ja ”raamattuopetus”, joita valmistelen Kenian lähettikokousta varten. Aloitan malarialääkityksen. Se on aloitettava päivää ennen malaria-alueelle matkustamista. Illalla pakkaan laukun ja punnitsen sen, että se pysyy sallitussa painossa alle 23 kilossa. Laukussa menee mukana myös villavaatteita kenialaisille orpovauvoille ja etelä-sudanilaisille pakolaisvauvoille. 

Torstai 10.10.

Aamulla on aikainen herätys. Aamu-uniselle henkilölle, kuten minulle, kellon soiminen jo neljän jälkeen on aivan liian aikaisin. Lento Amsterdamiin lähtee klo 7 ja Helsinki-Vantaan lentokentällä on oltava hyvissä ajoin. Amsterdamissa on rauhallinen vaihto ja sitten on edessä kahdeksan tunnin lento Nairobiin. Lentokoneessa syödyn ruuan jälkeen on aikaa nukkuakin. Nairobiin kone laskeutuu illalla kymmenen jälkeen. Olen hankkinut viisumin jo etukäteen, mutta jonottamaan joutuu silti. Kalenterin välissä on myös keltakuumerokotustodistus. Sitä todistusta kysytään ajoittain maahan tullessa. Tuttu taksikuski vie minut Nairobin keskustaan majapaikkaan, jossa uni maistuu pitkän matkan jälkeen. 

Perjantai 11.10.

Aamulla kello soi kuudelta. Aamupalan jälkeen on mentävä taksilla jälleen samalle lentokentälle, jossa olin edellisenä iltana ja lennettävä Kenian sisäinen lento. Kenialaisen yhteistyökirkkomme johto haluaa tavata minut ja Kenian työaluevastaavan Marja Ochiengin Nairobin sijasta tällä kertaa Kisumussa, joten matka jatkuu sinne. Lentokoneessa selailen muistikirjaani, jossa on pitkä lista kokousasioita. Niitä on mietitty yhdessä työaluevastaavan ja lähetysjohtaja Ville Auvisen kanssa. Kaikki ne käydään yhteistyökirkon edustajin kanssa läpi. Pitkän kokouksen päätteeksi lounasruoka on edessäni vasta neljältä. Väsyneenä ja nälkäisenä syön hyvällä ruokahalulla. Kokouksen jälkeen päiväunet tuntuvat erinomaiselta ajatukselta. 

Työmatkalta palasin kotiin sunnuntaina 20.10. Puolentoista viikon työmatkaan Afrikassa mahtui monenlaista. Oli paljon kokoustamista ja kehityskeskusteluja, mutta myös Sanan äärellä pysähtymistä, rukousta ja suomenkielinen ehtoollisjumalanpalvelus. Erityisen virkistävä oli yhtenä kokouspäivänä Amboselin luonnonpuistossa tehty muutaman tunnin ajelu, jossa saatiin ihastella Kenian kauniita maisemia ja monia eläimiä. Suurin osa työajastani menee tietokoneen ja puhelimen äärellä joko Sleyn toimistolla tai kotona. Työhöni kuuluu myös saarnaamista ja opettamista eri tilanteissa. Joitakin kertoja vuodessa työhöni kuuluu myös tällaisia lähetyksen työalueille suuntautuvia varsin tiiviitä neuvottelumatkoja.  

Rukousaihe: Sleyn työ lähetyskentillä ja kotimaassa.

 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: