Evankeliumijuhla on mahdollisuus tavoittaa myös matkailijoita

 

Ensi vuonna valtakunnallinen Evankeliumijuhla järjestetään Kalajoella. 

Evankeliumijuhla täyttää ensi vuonna 145 vuotta. Kalajoella järjestettävän Evankeliumijuhlan teemana on ”Kuin hiekanjyväset meren rannalla”.

Sleyn kotimaantyön johtajan Juhana Tarvaisen mukaan Evankeliumijuhlaa ja Sleytä kuvaa hyvin tämän vuoden Evankeliumijuhlan suurin yksittäinen tapahtuma Riemumessu.

– Viime vuosien Evankeliumijuhlien suurin yksittäinen tapahtuma Riemumessu kuvastaa hyvin Sleytä myös kokonaisuudessaan. Haluamme kertoa ilon ja autuuden evankeliumista kaikille ihmisille lähellä ja kaukana. Evankeliumijuhla on upea tapahtuma sekä evankelisia yhteen kokoavana tapahtumana että tavoittavana tapahumana, johon saamme riemulla kutsua kaikkia.

Juhla keskellä matkailusesonkia

Evankeliumijuhla järjestetään Kalajoen hiekkasärkillä yhdessä Kalajoen seurakunnan ja kaupungin kanssa.

– Olemme seurakuntana ilolla mukana järjestämässä Evankeliumijuhlaa Kalajoelle. Itselläni on vahva näky juhlista tavoittavana tapahtumana, koska tapahtuma-aika ja -paikka ovat keskellä matkailusesonkia. Saamme ensimmäistä kertaa järjestää hengellisen tapahtuman Event Park Arenalla, Kalajoen kirkkoherra Kari Lauri totesi.

– Haluamme kutsua sydämellisesti kaikki evankeliset Kalajoelle mutta tavoittaa myös uusia ihmisiä. Toiveenani on, että jalkaudumme ympäri Kalajokea Evankelumijuhlaviikonlopun aikana.

Kävijätavoitteena 15 000 

Kalajoen Evankeliumijuhlan projektipäällikkönä toimii Lasse Nikkarikoski. Kysyttäessä kävijätavoitetta Nikkarikoski naurahtaa ja sanoo, että vähintään yhtä paljon kuin Helsingissä oli.

– Kyllä me olemme tyytyväisiä 15 000 kävijäänkin mutta saa tänne tulla yli 20 000 kävijääkin.

Evankeliumijuhla ei onnistuisi ilman vapaaehtoisten panostusta. Juhlaa tekemässä onkin aina vuosittain 300-400 talkoolaista erilaisissa tehtävissä aina rakentamisesta ruuanjakoon.

Kalajoen Evankeliumijuhlan ohjelma julkaistaan tammikuussa.

Lue lisää tämän viikon Sanansaattajasta.

Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: