Helsingin Evankeliumijuhlan majoitus kannattaa varata nyt

 

Sley on sopinut ennätyksellisen määrän sopimusmajoitushotelleja ja -hostelleja. Evankeliumijuhlan ajaksi Fiksu juhlavieras varmistaa silti jo nyt, että saa haluamansa yösijan.

Helsinki on Evankeliumijuhlien paikkana monin tavoin poikkeuksellinen, eikä vähiten majoitustarjontansa puolesta.

– Aiempina vuosina on totuttu siihen, että juhlien sopimushotellit voivat sijaita kymmenienkin kilometrien päässä juhlapaikasta. Nyt melkein kaikki 14 hotellia ovat helposti julkisen liikenteen reittien varrella, useat jopa kävelyetäisyydellä juhlapaikasta, Nordenskiöldinkadun jäähallista, kertoo juhlien päätoimikunnan majoitusvastaava Aila Naskali.

Helsinkiä saatetaan pitää vaikeana kohteena liikkua, ja näin se eittämättä omalla autolla ja pahimpana turistiaikana onkin. Hotellitiheyden ja julkisen liikenteen liitto on kuitenkin Helsingissä poikkeuksellisen toimiva. Etenkin jos Helsinkiin saapuu julkisilla liikennevälineillä, saattaa majapaikan ja juhlakentän väliä voida sukkuloida opettelemalla vain yhden julkisen liikenteen reitin.

– Jos esimerkiksi varaa majoituksen Hostel Diana Parkista, joka on yksi edullisimmista sopimuskohteistamme, selviää käytännössä käyttämällä pelkkää raitiovaunua numero 10 Erottajalta jäähallille ja takaisin.

Halvimmat vaihtoehdot
35 euroa yöltä

Hostel Diana Park on yksi niistä esimerkeistä, joita Aila Naskali haluaa nostaa majoitustarjonnasta.

– Siellä on meille varatussa kiintiössä hyvin eri kokoisia huoneita aina kahdeksan hengen huoneen kokoon asti. Jos haluaa matkustaa porukassa, kannattaa koota kimppa ja kysellä tällaisia muutaman hengen vaihtoehtoja.

Naskalin mainitsemissa useamman hengen majoitusvaihtoehdoissa yhden hengen yöpymisen aamupaloineen voi saada jopa 35 euron hintaan per yö.

Toinen mielenkiintoinen edullisempi kohde on Hietaniemenkadulla sijaitseva Hostel Domus Academica. Aamupaloineen yöpymisen hinta kolmen hengen huoneessa on siellä samaa luokkaa kuin Diana Parkissakin, tosin majoituksen voi ostaa myös vielä edullisemmin ilman aamupalaa. Yhden hengen huoneessa yöpyminen ilman aamupalaa maksaa noin 50 euroa.

Domus Academica sijaitsee lähellä Kampin keskusta, josta kulkee useita eri julkisen liikenteen välineitä juhlapaikalle.

Naskalin kolmas nosto on aivan juhlapaikan läheisyydessä sijaitseva Cumulus Meilahti. Sieltä Sley on varannut peräti 100 kahden hengen huonetta, jotka vuodensohvin laajentuvat kokonaisen pienen perheenkin majoitusratkaisuksi. Sleyn neuvottelemien Cumuluksen huoneiden varausmahdollisuutta on nyt jatkettu 21.4. asti.

– Helsingissä on samaan aikaan monta muutakin tapahtumaa, ja siksi pystymme pitämään varauksemme vain rajatun ajan. Juhlien kannalta parhaalla paikalla olevan Cumuluksen varausaika umpeutuu ensimmäisenä.

Miten varaukset tehdään

Osa majoitusvaihtoehdoista varataan Sleyn kautta. Niiden osalta riittää soitto numeroon 044 767 5205. Toiset majoituskohteet edellyttävät, että majoitus varataan niistä suoraan. Edellä esitellyistä esimerkeistä Cumulus Meilahden ja Hostel Diana Parkin huoneet voi varata Sleyn kautta.

Autolla Helsinkiin saapuvan on hyvä huomata, että majoituskohteilla on vaihtelevasti tarjolla pysäköintipaikkoja. Pysäköintipaikkoja kannattaa siksi kysellä varauksen yhteydessä. Kadunvarsipysäköinti on useilla alueilla Helsingissä viikonloppuisin ilmaista mutta erityisesti keskustassa kadunvarsipaikan löytämiseen joutuu varaamaan aikaa ja joskus hermojakin.

Evankeliumijuhlien verkkosivuilla www.evankeliumijuhla.fi/majoitus ylläpidetään ajantasaista listaa neuvotelluista sopimusmajoituksista yhteystietoineen.

Edellisten vuosien tapaan juhlilla on mahdollisuus yöpyä myös kotimajoituksessa. Kotimajoitustarjontaa kerrostalokaupungissa on kuitenkin tarjolla normaalia vähemmän. Kotimajoitukseen haluavia tai kotimajoitusta tarjoavia pyydetään olemaan yhteydessä kotimajoituksen koordinaattoriin Eino Haveriseen puhelinnumeroon 040 556 2693.

 

Entä jos saavun matkailuautolla tai -vaunulla?

Viime vuosina matkailuautojen ja perävaunujen määrä evankeliumijuhlilla on selvästi kasvanut. Helsingin juhlilla matkailuautopaikkoja ei ole aivan juhlakentän läheisyydessä, mutta Helsingin ja Espoon leirintäalueet palvelevat hyvin juhlille osallistujaa.

Helsingissä juhlien majoitustoimikunta suosittelee Rastilan leirintäaluetta Vuosaaressa. Julkisen liikenteen yhteyksiltään Rastila on myös paras, koska keskustaan kuljettava metrolinja menee aivan leirintäalueen läheisyydessä. Lisätietoja: www.hel.fi/rastila

Espoossa suositellaan käytettäväksi kahta leirintäaluetta. Luukin ulkoilualue Vihdintien läheisyydessä on sekin hyvin yksinkertainen julkisen liikenteen yhteyksiltään. Sen läheltä kulkee bussilinjoja, jotka pysähtyvät aivan juhlapaikan läheisyydessä. Lisätietoja: http://www.hel.fi/www/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/ulkoilu/mantereella-helsingissa-espoossa-ja-vihdissa/luukki

Toinen suositeltu kohde, Sun Camping Oittaa, on sekin julkisen liikenteen äärellä, mutta matka Helsingin keskustaan edellyttää yhtä bussinvaihtoa. Lisätietoja: http://suncampingespoo.sportum.info

Evankeliumijuhlien päätoimikunta suosittelee matkailuajoneuvojen jättämistä leirintäalueille ja saapumista Helsingin keskustaan julkisilla kulkuvälineillä. Juhlille osallistuja voi hankkia viikonlopuksi 2–3 päivän Helsingin Seudun Liikenteen lipun. Lisätietoja: www.hsl.fi.

Sanansaattaja-lehti koostaa vielä ennen Evankeliumijuhlia artikkelin juhlille saapumisesta ja erilaisista paikoitusvaihtoehdoista henkilöautoille.
Katso Evankeliumijuhlan sopimushotellit osoitteesta: evankeliumijuhla.fi

Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: