Karkun Evankelinen opisto sata vuotta – juhlakirja syksyllä

 

Karkun evankelinen opisto täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Opisto julkaisee juhlan kunniaksi kirjan, joka ilmestyy loppuvuodesta 2017. Juhlakirjaan on koottu lyhyesti opiston historia, mutta pääpaino on kertoa, mitä opisto on merkinnyt ja merkitsee nykyään. Kirjan lopussa pohditaan myös sitä, millaisia tulevaisuuden haasteita opistolla on edessä ja miten niihin vastataan.

– Juhlakirja ei ole niinkään perinteinen historiikki, vaan tavoitteenamme on tehdä teos, joka kuvaa eri näkökulmista vireää ja aktiivista sata vuotta täyttävää opistoa, rehtori Marja Koskenniemi sanoo.

Kirja koostuu lukuisista henkilöhaastatteluista ja artikkeleista, jotka keskittyvät opiston solmukohtiin – hetkiin ja tilanteisiin, jotka ovat olleet opistolle erityisen merkittäviä tai tulevaisuuteen vaikuttavia. Yksi tällaisista ajanjaksoista sijoittuu toissasyksyyn. Suomeenkin suuntautuneen maahanmuuttoaallon seurauksena opistoon perustettiin muutamassa päivässä oma linja maahanmuuttajille.

– Vielä perjantaina opistossa oli alkamassa lukioon valmistava linja, jonka opetuskielenä on suomi. Viikonlopun aikana opetuskieli muuttui englanniksi ja opetussuunnitelma maahanmuuttajille sopivaksi. Maanantaiaamuna opistolle tuli yli 20 muslimiopiskelijaa, joista moni on sittemmin halunnut osallistua vakituisesti esimerkiksi päivähartauksiimme, Koskenniemi muistelee.

Karkun evankelinen opisto sijaitsee Sastamalassa Pirkanmaalla. Opistossa toimii mm. erälinja, nuorisotyön ja kansainvälisyyden linjat sekä kasvava lukio, jossa opiskelee tällä hetkellä noin 70 oppilasta. Lyhytkursseille osallistuu vuosittain yli 4000 eri-ikäistä kurssilaista ympäri Suomea. Lisäksi opisto järjestää maahanmuuttajakoulutusta ja keväin syksyin raamattukurssin.

Uutinen julkaistu Sanansaattajassa 14/17.

Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: