Ari Juupaluoma: juurileipää ja viestikapulan vaihtoa  

 

Sleyn Etelä-Pohjanmaan piirin toimivia osastoja on Vaasasta Soiniin ja Alahärmästä Isojoelle rajautuvalla alueella 25. Viime vuonna kokoonnuimme seuratilaisuuksiin yli 250 kertaa. Erityisenä ilonaiheena ovat olleet Juurileipää Raamatusta -tilaisuudet, joita olemme saaneet järjestää säännöllisesti kodeissa, rukoushuoneissa ja seurakuntataloilla.  

Etelä-Pohjanmaan piirin työntekijät Matti Rintala ja Esa Luomaranta jäävät eläkkeelle tämän vuoden aikana. Näiden uskollisten sanansaattajien viestikapula on nyt vaihtumassa toisiin käsiin. Tässä onkin esirukousaihe, että vaihto tapahtuisi hyvin ja evankeliumi saisi yhä edetä hyvällä vauhdilla eteenpäin näillä lakeuksilla.  

Sleyn viimeinen piirisihteerin nimikkeellä työskennellyt piirisihteeri Matti Rintala on juureva ja kansantajuinen evankelinen julistaja, jota arvostetaan ja odotetaan innolla seuratilaisuuksiin. Matti on erityisesti viime vuosina saanut paljon kuulijakuntaa Järviradion taajuuksilla lähetetyille radio-ohjelmillensa.  

Pastori Esa Luomaranta on ollut Sleyn palveluksessa neljänkymmenen vuoden ajan. Seinäjoen Hyvän Paimenen kappeli on rakentunut Esan johdolla monipuoliseksi ja kodikkaaksi jumalanpalvelusyhteisöksi, jonka messuihin osallistutaan runsaalla joukolla paikan päällä ja stream-yhteyksien välityksellä.  

Vaasassa oleva Luther-talo tarjoaa myös mahdollisuuden kokoontua jumalanpalveluksiin ja opiskelijailtoihin sekä lähetys- ja raamattupiireihin. Vaasan osaston järjestämät messut ovat ahkerasti toimivien vapaaehtoisten työn varassa alkaen kiinteistön kunnossapidosta ja keittiötoiminnasta aina kanttoripalveluihin asti.  

Maakunnalliset juhlat eivät kokoa Etelä-Pohjanmaallakaan yhtä suuria joukkoja kuin vuosikymmeniä sitten. Silti niillä on merkityksensä. Evankeliumijuhlat muistuttavat ja kutsuvat pitämään huolta taloudellisesti ja toiminnallisesti siitä, että viestikapula kulkee eteenpäin ja vaihtuu kädestä toiseen. Evankeliumi Kristuksesta kuuluu ja on vietävä kaikille! 

 

 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: