Kalenteri lukossa keskikesään saakka

 

Evankeliumiyhdistyksen nuorisotyö tekee joulunpyhiä lukuun ottamatta täyttä päivää vuoden viimeisille minuuteille saakka. Tällä hetkellä kalenterit ovat valmiina jo kesän Evankeliumijuhlaan saakka.

– Vaikka vuosi ikään kuin huipentuukin Maata Näkyvissä -festareille, missä julkaisemme nuorisotyömme kevään kaikki ohjelmat, on toiminta silti jatkunut täydellä teholla loppuvuonnakin. Samuli Luomaranta keikkailee Kotiinpalaajat-bändinsä kanssa ahkerasti. Normaalin viikkotoiminnan lisäksi toissa viikonloppuna järjestimme Himangalla Valomerkki-tapahtuman ja viime lauantaina Helsingin Luther-kirkolla vietettiin Christmas Rock Partyä, nuorisotyön johtaja Juha Heinonen kertoo.

Himangan Valomerkki-tapahtuma järjestetään yhdessä Kalajoen seurakunnan kanssa. Tänä vuonna Valomerkissä esiityivät KLS, Juhani ja Save. Toista kertaa Helsingissä järjestetyssä Christmas Rock Partyissä vierailivat Samuli Luomaranta & Kotiinpalaajat, Bigbless ja Park 7 (kuvassa). Luther-kirkolla kuultiin myös entisen Hunks-tanssija Sauli Kemppaisen tarina.

– Valomerkki-tapahtuman Kalajoen seurakunnan nuorisotyön tuella järjestänyt vapaaehtoisorganisaatio teki minuun tänä vuonna suuren vaikutuksen. Myös kahteen sataan noussut väkimäärä oli iloinen yllätys. Christmas Rock Partystä jäi myös hyvä fiilis. Ei ollut lainkaan rääppiäistunnelmaa, jota vähän pelkäsin etukäteen näin Maata Näkyvissä -festareiden jälkeen. Ohjelmassa oli evankeliumin ilo ja Sanan lupaukset vahvasti esillä, ja ihmisiä tuli mukavasti paikalle, Juha Heinonen kertaa.

Viimeiseen minuuttiin saakka

Sleyn nuorisotyö järjestää vuoden vaihteessa viikonloppuleirin Karkussa. Heinonen vierailee samaa aikaa Nastolan seurakunnan leirillä ja nuorisotyönohjaaja Samuli Luomaranta soittaa Kotiinpalaajat-yhtyeensä kanssa Ryttylässä. Molemmat ehtivät silti Karkun uudenvuodenleirille myös opettamaan ja nuoria kohtaamaan.

– Tämän vuoden suuria ilonaiheita ovat tietysti olleet Maata Näkyvissä -festarit, edelleen jatkunut yhteistyö paikallisseurakuntien kanssa, sekä reformaation juhlavuosi, joka todella haastoi meitäkin opettamaan ja puhumaan armosta, Juha Heinonen pohtii.

Tavoittaa ja sitouttaa

Nuorisotyö elää haastavassa kentässä – nuorten aika on kallista.

– Ajattelen, että meillä on kaksi suurta tehtävää. Ensinnäkin nuorten sitouttaminen viikottaiseen toimintaan: messuun ja nuorteniltaan. Toiseksi uusien nuorten tavoittaminen. Sitä teemme kevään aikana nimenomaan Maata Näkyvissä -festarileirin sekä esimerkiksi Ihmeellisen viikon tapahtumien kautta.

Ihmeellinen viikko on Helsingissä, Turussa ja Tampereella keväisin järjestettävä viikon mittainen tapahtumien sarja, joka kokoaa yhteen evankeliumiyhdistyksen nuoriso- ja opiskelijatyön.

Teksti julkaistu Sanansaattajassa 50/17.

Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: