Sambian piispa rukouksissamme

 

Piispa Robert Kaumban johtaman pienen sambialaisen luterilaisen kirkon haasteet jatkuvat. Kirkon itsekannattavuus ei ole edennyt ja riippuvuus ulkomaisista yhteistyökumppaneista on jatkunut lähes entisellään. Erityisesti Sleyn taloudellisen tuen varaan on rakennettu lähes koko kirkon hallinto. Hallinnon erimielisyydet myös vaikeuttavat kirkon hallinnon tilannetta entisestään. Hallinnon ristiriidat ovat edelleen korkeimman oikeuden käsittelyssä. Oikeuden käsittely on päivätty helmikuun lopulle.

Hallinnon repivät ristiriidat ovat olleet jo pitkään tämän pienen kirkon haasteena. Vaikka haasteet tuntuvat kaatuvan pienen yhteistyökirkkomme päälle murskaavina, niin piispa Kaumba on jatkanut uskollisesti rukoillen eteenpäin. Piispa jaksaa pitää Evankeliumin kirkkaana edessään ja muistaa rukoilla aina myös vastapuolen puolesta. Olemme kiitollisia Piispan evankelioivasta sydämestä, josta hän saa itse voimaa ja jaksaa rohkaista myös seurakuntalaisiaan monenlaisten elämänhaasteiden keskellä.

Jaakobinkirje 5: 16. Tunnustakaa siis toisillenne syntinne ja rukoilkaa toistenne puolesta, että te parantuisitte; vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras.

Piispa saa valmistautua Joulun viettoon perheensä sekä Mufumbwen seurakuntalaisten keskuudessa. Joulun ja Pääsiäisen sanomassa on Piispan työn keskus. Meillä on todellinen anteeksianto ja parannus Jeesuksen ristintyössä. Muistakaamme Piispa Kaumbaa ja koko Sambian luterilaisen kirkon Joulun viettoa esirukouksissamme.

Jorma Arkkila
Kenian- ja Sambian -lähetti


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: