Karkun opiston iltaelämä: opiskelua ja yhteisöllisyyttä  

 

Karkun evankelinen opisto tarjoaa jotain ainutlaatuista opiskelijoilleen – elämää, joka ulottuu kauas perinteisen opetuksen rajojen yli. Kun päivän oppitunnit päättyvät, opiston käytävät eivät suinkaan hiljene. Ne täyttyvät iloisesta puheensorinasta, naurusta ja toiminnan tuoksinasta, kun opiskelijat kokoontuvat erilaisiin iltakerhoihin ja -toimintoihin.  

Pilvi Raijala, opiston matematiikan opettaja ja iltaohjaaja, kertoo työstään ja opiston elämästä sydämellisellä innolla.  

– Työpäiväni eivät suinkaan pääty luokkahuoneeseen. Illat Karkun opistolla ovat täynnä elämää – raamattupiirejä, palloilua, origamia, käsityökerhoja, leivontaa ja paljon muuta. Eilenkin loimme pulkkamäkeä pihalle, Raijala kertoo hymyillen.  

Opiston kristillinen perusta on Raijalalle erityisen merkityksellinen.  

– Täällä saa elää uskoaan vapaasti ja reilusti. On upeaa, että voin rukoilla yhdessä opiskelijoiden kanssa ja tukea heitä heidän henkilökohtaisissa elämäntilanteissaan. 

Raijalan mukaan opiston yhteisöllisyys ja monikulttuurinen ilmapiiri tekevät siitä poikkeuksellisen työ- ja opiskelupaikan.  

– Täällä kohtaa ihmisiä maailman joka kolkasta. Se rikastuttaa arkea uskomattomalla tavalla ja tarjoaa jatkuvasti uusia näkökulmia. 

Kun kysytään, miksi opistolle kannattaa tulla, Raijala vastaa välittömästi. 

– Täällä voit olla oma itsesi, löytää yhteisön ja kasvaa henkisesti. Opistolla ei tarvitse jäädä uskossaan yksin.  Eikä vähäisimpänä, opistolla on aina tarjolla mielekästä tekemistä – oli sitten kyse saunailloista, avannosta tai kulttuurien kohtaamisista. 

Karkun evankelinen opisto osoittaa, että opiskelu voi olla paljon enemmän kuin pelkkää kirjojen pänttäämistä. Opisto on yhteisö, jossa jokainen voi löytää paikkansa, kasvaa ja elää täysillä. 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: