Kokousterveisiä

 

Kaksi kertaa vuodessa kokoonnumme Kenian lähettijoukolla lähettienkokoukseen. Kevätkokouksessa katsotaan enemmän menneeseen, edellisen vuoden saavutuksiin ja saavuttamatta jääneisiin asioihin. Syyskokouksessa katsotaan enemmän tulevaan, seuraavan vuoden suunnitelmiin.

Tämän vuoden syyskokous vei meidät Kenian kauniille maaseudulle, Naivashan alueelle, kauniin Crater-järven rannalle. Kenia on todellakin kaunis maa. Vaikka aika meni pääasiassa kokouksissa, ainakin ruokatauoilla saimme nauttia upeista maisemista. Samalla sai olla tarkkana, etteivät apinat tai linnut saapuneet oman lautasen antimia napsimaan. Tulivatpa yksi päivä myös kirahvit ihailtavaksemme aivan lähelle järven rantaa akaasiapuiden lehtiä syömään.

Lauantai aamun saimme aloittaa retkellä läheiseen luonnonpuistoon. Saimme kulkea sammuneiden tulivuorten rotkoissa, joka oli melkoisen jännittävää. Meille osoitettiin kallio, josta ”Leijonakuningas”- elokuva on saanut inspiraatiotaan. Saimme todeta kuuman lähteen veden todellakin kuumaksi! Saimme ihmetellä ja ihastella Jumalan luomaa kaunista ja monipuolista maailmaa. Yhden kuilun pohjalla lepäili kobra. Hyvin varovaisesti sen kiertäen ohitimme. Hieno, kokemusrikas päivä olisi voinut päättyä hyvin surullisiin tunnelmiin, jos emme käärmettä olisi ajoissa huomanneet. Virkistyneinä ja kiitollisina palasimme kokousta jatkamaan.

Sunnuntaina saimme yhdessä lähettijoukolla hiljentyä Jumalanpalvelukseen ja saimme vastaanottaa Herran Pyhän Ehtoollisen vielä ennen kotimatkalle lähtöä.

Myöhemmin kotona kokouksessa mukana ollut Joanna-tyttäremme piirsi siskolleen luonnonpuiston retkestä kuvan. Kuva oli hieno ja värikäs, täynnä yksityiskohtia. Myös kobra löytyi kuvasta. Samana iltana luin Juha Vähäsarjan hartauskirjaa ”Joka päivä Jumalan kämmenellä”, jossa päivän tekstinä oli Joh. 3:14-15 ”Niin kuin Mooses autiomaassa nosti käärmeen korkealle, niin on myös Ihmisen Poika korotettava, jotta jokainen, joka uskoon Häneen, saisi iankaikkisen elämän.” Juha kirjoittaa; ”Kun Jeesus opetti pelastumisen salaisuudesta Nikodemokselle, hän vertasi tulevaa ristiinnaulitsemistaan Mooseksen korottamaan pronssiseen käärmeeseen erämaassa. Jokainen käärmeen pureman saanut, joka katsoi korotettuun käärmeeseen, parani. sen lähemmäksi ei voinut armoa enää tuoda. Jokainen, joka vain uskoi Moosesta ja nosti katseensa, pelastui. Katso ristiinnaulittuun Jeesukseen, ja sinulla on taivas ja kaikki sen aarteet omanasi. Muuta ei tarvita.”

Ristinkuolemallaan ja ylösnousemuksellaan Jeesus avasi meille tien Jumalan yhteyteen. Kaikki on valmistettu minulle ja sinulle. Saamme vastaanottaa pelastuksen lahjana. Kerran saamme nähdä Vapahtajamme kasvoista kasvoihin!
Rukousaiheita:
– Kiitos lähettijoukostamme Keniassa. Anna meille viisautta ja intoa tehtäviimme.
– Kiitos kaikista Kenian lähetyksen tukijoista. Kiitos heihin sytyttämästäsi lähetysrakkaudesta.
– Siunaa Kenian evankelisluterilaista kirkkoa.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: