MN-festareille odotetaan noin 200 seurakuntaryhmää

 

Projektipäällikkö Lauri Halme muistuttaa, että Maata Näkyvissä –festareilla on paljon tarjontaa myös nuorten vanhemmille. Lippuja on hänen mukaansa myyty nyt enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. 

Halme kertoo tämän vuoden Maata Näkyvissä –festareiden olevan viimeistelyvaiheessa.

– Keräämme talkoolaisia, ja lyömme lukkoon viimeisiä järjestelyjä. Hiomme yksityiskohtia. Nyt päivitetään myös turvallisuusasioita. Esimerkiksi aiemmin ainoastaan Gatorade Centerissä suoritetut turvatarkastukset järjestetään myös Messukeskuksessa.

Viime vuonna MN-festareilla oli vähemmän kävijöitä kuin pitkään aikaan (21 000), ja väkimäärä on jo monta vuotta ollut laskussa. Halmeen mukaan festareita on sen vuoksi markkinoitu tänä vuonna ”entistä kohdistetummin”.

– Olemme ottaneet kontaktia nuorisotyönohjaajiin seurakunnissa ja olleet yhteydessä edellisvuosina festarilipun ostaneisiin. Lisäksi olemme mainostaneet runsaasti sosiaalisessa mediassa ja Nuotta-lehdessä. Radio Deissä mainoksemme lähtevät pyörimään pikapuoliin.

Seurakuntia lähestytään
aktiivisesti

Merkittävä osa MN-festareiden kävijämäärästä muodostuu paikallisseurakuntien ryhmistä. Miten seurakunnat saadaan vuodesta toiseen mukaan?

– Seurakuntiin lähtee muutamia kertoja vuodessa festareihin liittyvää postia, ja esimerkiksi Sleyn nuorisotyön bändi Park 7 mainostaa Maata Näkyvissä -festareita esiintyessään seurakunnissa ympäri maata. Myös Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen ja nuorisotyönohjaaja Samuli Luomaranta kannustavat seurakuntakäynneillään lähtemään mukaan tapahtumaan.

– Odotamme tänäkin vuonna tapahtumaan noin 200 seurakuntaryhmää, Halme ennakoi.

”Koko perhe mukaan!”

Lauri Halme kannustaa myös nuorten vanhempia festareille.

– Ottakaa auto täyteen nuoria, nuoria ja aikuisia ja vaikka eläkeläisiä. Tulkaa katsomaan miten hieno tapahtuma on kyseessä! Halme innostaa.

– Lisäksi olisi loistavaa, jos esimerkiksi Sanansaattajan lukijat voisivat ostaa festarilippuja sukulaiselleen. Ja niin monet tekevätkin.

– Lippuja on mennyt tässä vaiheessa hieman enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Vielä on kuitenkin liian aikaista sanoa, paljonko lippuja lopulta myydään, Halme toteaa.

Halme kannustaa lähtemään festareille koko perheen voimin, mutta mitä tapahtuma tarjoaa nuorten vanhemmille? Pääosa ohjelmasta on kuitenkin suunnattu nuorille.

– Maata Näkyvissä -festareilla tuhannet nuoret kokoontuvat kuulemaan evankeliumia. Osallistuessaan tapahtumaan aikuiset pääsevät itse todistamaan tätä ihmettä.

– Myös tapahtuman musiikki on suurelta osin sellaista, josta aikuisetkin pitävät. Mukana on taitavia yhtyeitä, jotka kertovat evankeliumia puhuttelevalla tavalla. Esimerkiksi tänä vuonna kypsemmän väen korvia ja sydäntä hellivät Samuli Luomaranta & Kotiinpalaajat, Pro Fide, Jippu ja Exit, Halme vastaa.

Maata Näkyvissä -festarit järjestetään 17.–19.11. Turun Gatorade Centerissä ja Messukeskuksessa. Pääesiintyjänä tapahtumassa on tänä vuonna yhdysvaltalaisyhtye Tenth Avenue North.

Lisätiedot: maatanakyvissa.fi

Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: