Extreme makeover

 

Päivä 3 – Keskiviikko 11.10.2017

Olemme viettäneet Viron aktion kanssa hienon ja työntäyteisen päivän. Viron lähetystyössä näyttää olevan tarvetta näppäryydelle ja valmiudelle tarttua työhön. Saimme tänään tutustua Joona ja Helene Toivaseen, jotka ovat näppäriä Sleyn Viron lähettejä. Tutustuimme Tarton Maarian seurakunnan toimintaan ja pääsimme myös tekemään käytännön työtä.

Aamu alkoi Joonan pitämällä hartaudella seurakuntatalolla. Hartauden jälkeen kuulimme seurakunnan työn eri muodoista ja päivän projekteista.

Kesken perehdytyksen näimme kuinka lappuliisa lähestyi uhkaavasti seurakunnan edustaa, jossa automme oli parkissa ilman parkkikiekkoa. Onneksi Joonas ehti juuri ja juuri viedä tuulilasiin muistinlapun, jossa luki saapumisaikamme. Parkkipirkot olivat tyytyväisiä.

Tovin kuluttua lähdimme ensimmäiseen kohteeseen, jossa meitä odotti melkoinen yllätys. Tyylikkään ja mukavan vanhemman naisen asuntoon oli vuosien varrella kerääntynyt valtava määrä paperitavaraa, vaatteita ja paljon muutakin. Aloitimme tavaroiden raivaamisen ja asunnon siistimisen. Projektissa kului mukavasti lähes koko päivä.

Tavaran määrä puhutteli Hennaa, jonka kotona odotti jo ensimmäiset kaksi latikkoa paperiroskaa valmiina. Projekti herätti ajatuksia siitä, kuinka suuresta omaisuudestaankin huolimatta ihminen joutuu kuitenkin lopulta luopumaan kaikesta ja kaikki materia on katoavaista.

Illalla pääsimme pölyisen päivän päätteeksi suihkuun ja myöhemmin lähdimme juhlistamaan Alinan syntymäpäiviä Joonan suosittelemaan pizzapaikkaan. Pizzat olivat hyviä ja myös päivän herkkukiintiö tuli täyteen!


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: