Virolaista vieraanvaraisuutta ja viinirypäleitä

 

Päivä 4 – Torstai 12.10.

Torstaina suuntasimme Joona ja Helene Toivasen kotiin kyläilemään. Saimme laulaa yhdessä hengellisiä lauluja suomeksi sekä viroksi ja Joona piti meille hyvän raamattuopetuksen efesolaiskirjeestä.
Kokkailimme myös yhdessä lasagnea, nam! Yrttejä ja teetä saimme Toivasten omasta puutarhasta. Joonan keittämä kahvi oli myös erinomaista.

Illalla saimme osallistua Viron lähetti Kirsin järjestämään raamattupiiriin. Siellä saimme hieman kokeilla omia rajojamme leikin vetämisellä ja puheiden pitämisellä eri kielillä. Raamattupiirissä oli kuitenkin matala kynnys kokeilla, kun meitä oli yhteensä paikalla 10.

Raamattupiiri järjestettiin kristillisellä päiväkodilla, jossa oli paljon kauniita värejä ja huonekalut olivat pikkuriikkisiä.

Eräs raamattupiirin kävijä oli tuonut iltaan itsekasvattamiaan viinamarjoja, eli suomeksi viinirypäleitä. Söimme myös Kirsin valmistamia välipaloja ja joimme teetä. Pääsimme kokemaan kristittyjen yhteyttä ja kuulemaan koskettavia tarinoita paikallisten uskovien elämästä.

Lämmintunnelmaisen kotiryhmän jälkeen suuntasimmekin jo majatalolle syömään iltapalaa ja suunnittelemaan perjantain nuortenillan ohjelmaa.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: