Uskovien nuorten yhteyttä läpi kielimuurien

 

Päivä 5 – Perjantai 13.10.2017

Perjantai on nuorteniltapäivä! Aamupäivän lilluimme kauppakeskuksen yllä sijaitsevassa kylpylässä, jossa rentouduimme mukavasti illan koitoksia varten. Sauna- ja suolamaailma saivatkin kehomme ja mielemme rentoutuneiksi nuortenillan ohjelman suunnittelua ja toteuttamista varten. Päivällä ehdimme myös shoppailla tuliaisia ja kahvitella Tarton tunnelmaisissa kuppiloissa.

Ennen nuorteniltaa söimme hyvin, kun majatalomme emäntä tarjosi erinomaisia ruokiaan. Tänään tiedossa oli suomalaiseen makuun tutun tuntuista lihamureketta ja perunoita monenlaisten kasvisten kera.

Paavalin kirkolle ajettuamme, Joosep, eräs kirkon nuorista esitteli meille uskomattoman upeaa, Eliel Saarisen suunnittelemaa kirkkoa. Kirkko oli remontoitu alkuperäistä olemustaan vastaavaksi vain kaksi vuotta sitten ja siihen työhön oli käytetty peräti kolmetoista miljoonaa euroa.

Ihmeellisen kirkon kruununa olivat valtavat urut, joita Joosep meille soitti. Uruissa oli jopa yli 3600 pilliä ja ne olivat itsessään maksaneet lähes miljoona euroa.

Pyörällä päästämme aloitimme hauskan ja siunatun nuortenillan, jossa oli niin suomalaista kuin virolaistakin ohjelmaa. Pääsimme tutustumaan virolaisiin nuoriin ja Kirsi Vimpari piti opetuksen. Henna piti puheenvuoron ja leikimme muun muassa ankkatappelua, joka osoittautui menestysleikiksi.

Illan päätteeksi pidimme hartauden suuressa kirkkosalissa, jossa suomen – ja eestinkieliset laulut raikuivat rakastavan ja kaikkivaltiaan Jumalan kunniaksi.

Haluamme jättää blogimme lukijoille rukousaiheeksi Eestin nuorten parissa tehtävän työn sekä Kirsi Vimparin muun työn Tartossa.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: