Hän säät ja ilmat säätää

 

Päivä 6 ja päivä 7 –
Lauantai ja sunnuntai
14.10.-15.10.2017

Lauantaina osa aktiolaisista kävi Viljandi nimisessä rauhaisassa pikkukaupungissa. Kävimme kotoisassa kahvilassa syömässä ja myöhemmin samaisessa paikassa vielä kahvilla. Kaupungissa oli vanha linnan raunio, joka näytti kiehtovalta ja keskiaikaiselta. Vielä suuremman vaikutuksen tekivät kuitenkin linnan raunioilta aukeavat maisemat, jotka olivat sanoinkuvaamattoman kauniit.

Osa porukasta jäi päiväksi Tarttoon, kun muut retkeilivät Viljandiin. Tarttoon jääneet viettivät päivän rentoutuen.

Lauantai-illan vietimme Kirsin luona. Pääsimme heti hommiin Kirsin laittaessa ruokaa. Kokosimme Kirsille uuden tuolin, asettelimme koristevalot paikalleen ja kasasimme ensi viikolla jaettavia heijastimia. Kirsi tutustutti meidät miellyttävään vihreään teehen, jonka jälkeen söimme Kirsin laittamaa kanaa ja riisiä kasvisten kanssa. Saimme vastaanottaa neulontapuikkojen ja lankojen tuntemisen lyhyen oppimäärän, jolla ammattilaiset Kirsi ja Liisa meitä valaisivat. Emme arvanneet, että siihen aikaan illasta langoista ja neulomisesta juttelu voisi olla niin huvittavaa. Erityisesti Milla oli huvittunut erilaisten lankojen ja neulontatekniikoiden maailmasta.

Sunnuntaina olimme Peetrin kirkon pyhäkoulussa mängimassa (leikkimässä) lasten kanssa ulkona. Jumala antoi meille täydellisen sään. Koko viikon on vain satanut, mutta tänään oli sininen taivas ja aurinko paistoi. Sitä olimmekin toivoneet, kun suunnittelimme leikkejä pyhäkoulua varten. Monella meistä soi päässä ”Hän säät ja ilmat säätää”.

Pyhäkoulun jälkeen nautimme säästä lisää ja kävelimme Maarian seurakunnan messuun.

Messun jälkeen lähetystyöntekijä Helene Toivanen esitteli meille Maarian kirkon, joka oli vielä kunnostusvaiheessa. Rakennus on ollut neuvostoajoista lähtien käytössä liikuntasalina. Nyt sitä oltiin kuitenkin muuttamassa takaisin kirkkokäyttöön.

Aamupäivä oli niin kiireinen, ettemme ehtineet syömään, mutta onneksemme Kirsi varusti meidät hyvillä eväillä. Saimme messujen jälkeen viettää piknikin puistonpenkillä voileipiä ja appelsiineja syöden. Loppupäivä meni melko rauhallisissa tunnelmissa.

Huomenna jätämme Tarton taaksemme ja suuntamme kohti Keilaa, jossa alkaa toisen viikon seikkailumme.
Edessä on tavoittava ja tarunhohtoinen Neljän tuulen ristivaellus, jonka puolesta toivomme myös rukousta.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: