Hodareita ja helkureita

 

Päivä 8 – Maanantai 16.10.2017

Toisen viikon maanantaina matkasimme Keilan kaupunkiin. Vietämme koko viikon Keilassa osallistuen Neljän tuulen ristivaellukseen, jossa kutsumme Keilan kaupunkilaisia mukaan viikonloppuna järjestettäville Viron kirkkopäiville. Lähtö oli aamusta ja pääsimme puolen päivän aikoihin perille.

Seurakuntatalolla oli meille ruoka valmiina odottamassa. Maistoimme muun muassa oliivitahnaa ja hapankermaa.

Siitä suuntasimme Keilan keskiaikaista Mikaelin kirkkoa kohti, missä tapasimme venäläiset ja virolaiset, jotka olivat tulleet myös tavoittamaan ihmisiä. Keilan Mikaelin kirkko on rakennettu arvioiden mukaan jo 1200-luvulla. Siellä saimme tutustua vähän toisiimme sekä laulaa yhdessä ja rukoilla tulevan viikon puolesta. Hetki kirkossa laulaen vironkielisiä lauluja yhdessä venäläisten ja virolaisten kanssa oli hieno ja saimme heti kokea pyhää yhteyttä.

Alkuhartauden jälkeen kävimme yhdessä museossa, jossa oli reformaatioaiheinen näyttely. Katselimme sieltä poispäin kävellessämme Keilan upeaa ja tasaista maisemaa. Niin rauhaisaa ja kaunista. Seuraavaksi oli vuorossa Keilan kaupunkisuunnistus. Jakauduimme pareiksi niin, että pääsimme kaikki suomalaiset suunnistamaan venäläisen tai virolaisen kanssa tiiminä. Kaupunki tuli äkkiä tutuksi ja yhteinen kieli löytyi useimmilla pareilla.

Viimeinen rasti oli Keilan nuorisotalolla, jossa odotti grilli kuumana. Tarjoilimme hot dogeja ja nokipannukahvia sekä hyvää piparminttuteetä ohikulkijoille. Kutsuimme heitä samalla Viron kirkkopäiville, jotka ovatkin tänä vuonna juuri Keilan kaupungissa. Jaoimme myös tyylikkäitä uskonpuhdistuksen juhlavuoden helkureita eli suomeksi heijastimia. Ihmiset olivat hyvin otettuja, mutta erityisen vahvat reaktiot sai aikaan sanoma Jumalan rakkaudesta, jota saamme olla omalta osaltamme jakamassa tällä viikolla.

Hienoa, kun olet mukana aktiossamme rukousten ja kuulumistemme seuraamisen kautta. Haluamme jättää rukousaiheiksi Keilan kirkkopäivät sekä Keilan kaupungin ihmiset.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: