Paikallinen evankeliumijuhla palaa Helsinkiin

 

Valtakunnallisen Evankeliumijuhlan lisäksi evankeliseen perinteeseen ovat vahvasti kuuluneet myös paikalliset evankeliumijuhlat, joita on aktiivisesti vietetty ainakin Tampereella, Hämeenlinnassa, Kokkolassa, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa. Kahdeksantoista vuoden tauon jälkeen paikallinen evankeliumijuhla järjestetään nyt myös Helsingissä lauantaina 8.9.

– Aiemmin oli tapana aloittaa joka syksy uusi Helsingin toimintakausi evakeliumijuhlalla. Juhla alkoi messulla Vanhassa kirkossa ja siitä siirryttiin seurakuntakodille juhlaan, Sleyn musiikkityönsihteeri ja Pyhän sydämen kappelin kappelipelimanni Kullervo Puumala muistelee.

Tänä lauantaina vietetään Helsingin evankeliumijuhlaa Luther kirkolla Kampissa. 

– Koska Evankeliumi on juhlimisen arvoinen asia myös muutoin kuin keskikesällä, Luther kirkon teologi ja juhlien järjestelyvastuutakin kantanut Soili Haverinen perustelee paikallisen juhlan paluuta.

Helsingin evankeliumijuhlaa vietetään perinteisissä merkeissä kattoteeman ”Jeesuksessa on kaikki” alla.

– Luvassa on hyvää raamattuopetusta Jeesuksen kanssa elämisestä ja myös kuolemisesta. Laulamme Raimo Lähteenmaan johdolla paljon Siionin kannelta ja ilta huipentuu The Road -yhtyeen säestämään Riemumessuun.

Riemumessun jälkeen on luvassa opiskelijoiden järjestämää ohjelmaa, kuten paneelikeskustelu. Konsertoimassa on Eve & Ossi -duo. 

Lue Evankeliumijuhlan tarkempi ohjelma täältä.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: