Raamattu- ja lähetysteologiset päivät alkoivat

 

Karkun Raamattu- ja lähetysteologisilla päivillä puhutaan ehtoollisteologiasta. Sunnuntaina luennon pitivät Antti Laato ja Erkki Koskenniemi.

Raamattu- ja lähetysteologiset päivät alkoivat sunnuntaina Karkussa. Päivien teema on tänä vuonna ehtoollinen. Päivien päävastuunkantaja Soili Haverinen toivotti kaikki tervetulleeksi.

– Ehtoollinen on kristillisen teologian ja uskon ytimessä, koska siinä meitä lähestyy itse Kristus. Ehtoollisesta voi ja pitää keskustella, koska kukaan ei voi elää kristittynä ilman ehtoollista. Vaikka siihen sisältyy paljon vaikeita kysymyksiä, keskustelua ei pidä lopettaa, vaan voimme näillä päivillä keskustella ehtoollisesta rikkaan teologisen perinteen valossa, Haverinen sanoi.

Sunnuntain teemaluennossa Antti Laato tarkasteli ehtoollista ensin Vanhan testamentin näkökulmasta, jonka jälkeen Erkki Koskenniemi jatkoi puhumalla ehtoollisesta Uudessa testamentissa. Luennoissa korostui Vanhan testamentin uhrikultin tärkeys Uuden testamentin ehtoollisteologian ymmärtämiseksi.

– Kaste liittää meidät Kristuksen uhrikuoleman yhteyteen. Ehtoollisella kastettu pysyy siinä yhteydessä, Antti Laato sanoi.

Päivien ohjelmaan voit tutustua täällä.
Lue myös: Leif Erikson: ”Ehtoollisessa on kuolemattomuuden lääke”

Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: