Sleyn vuoden 2019 valtakunnallinen kirkkokolehti sunnuntaina

 

Sunnuntaina 18.8. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnissa kerätään kolehti Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen orpotyön tukemiseen Keniassa. Kyseinen sunnuntai on kymmenes sunnuntai helluntaista ja sen aiheena kirkkokäsikirjassa on uskollisuus Jumalan lahjojen hoitamisessa. 

Sleyn orpolapsityö alkoi Matongon orpolasten kodissa, jossa on noin 20 pientä lasta. Orpolapsityö Keniassa laajeni 500 orpolapsen hankkeeksi Ulkoministeriön kehitysyhteistyön tuella vuodesta 2005 alkaen. Vuoden 2007 jälkeen orpolapsityön tuki on tullut pelkästään hanketta tukevien kummien ja seurakuntien tuen varassa. Orpotyön kautta tuetaan kaikkein köyhimpiä lapsia. Lapsia avustetaan kodeissaan tai sijaisperheissä, jotta he pysyvät myös yhteisönsä jäseninä, mikä on Keniassa erittäin tärkeä asia. Hankkeessa on työssä kaksi suomalaista lähettiä ja kenialaisia diakonissoja ja toimiston työntekijöitä. Lapset pääsevät kouluun ja samalla heitä tuetaan heitä kristillisessä uskossa. 

Noin 400 edunsaajallaan Kenian orpotyössä autetaan suurta määrää kenialaisia lapsia ja nuoria. Orpolapsityö tarvitsee jatkuakseen esirukousten lisäksi myös varoja.

– Toivon, että mennessäsi 18.8. kirkkoon jossakin paikallisseurakunnassa varaat kolehtirahaa mukaasi, aluekoordinaattori Ari Lukkarinen muistuttaa. 

Orpolapsityölle voit laittaa kolehtisi milloin tahansa myös täällä.

Teksti julkaistu Sanansaattajassa 15/19.

Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: