Raamattu- ja lähetysteologiset päivät Karkussa

 

Karkun evankelisella opistolla järjestetään Raamattu- ja lähetysteologiset päivät 11.–13.8. otsikolla ”Annettu Ruumis – Vuodatettu veri”.

Teologian opiskelija Tenho Rajala on ollut mukana järjestämässä tapahtumaa.

– On ollut mielekästä työskennellä ja pohtia yhdessä tärkeitä ja ajankohtaisia teemoja, hän sanoo.

Päivien teemana on tänä vuonna ehtoollinen. Aihetta tarkastellaan muun muassa eksegeettisestä, dogmaattisesta ja käytännönteologisesta näkökulmasta. Luennoitsijoina ovat muun muassa teologian tohtori ja  dogmatiikan dosentti Leif Erikson sekä Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen.

– Ohjelma on pyritty rakentamaan siten, että meillä olisi mahdollisimman kattavasti eri näkökulmia. Ehtoollisteologia on sellainen asia, joka puhuttaa evankelisen liikkeen piirissä eikä se ikinä vanhene, Rajala sanoo. 

Rajala pitää päivien ohjelmassa tärkeänä tiistain paneelikeskustelua, jossa aiheena on ”Ehtoollinen – yhteyden rakentaja vai seuraus?” ja opiskelijoille suunnattua iltatoimintaa.

– On hyvä, että paneelissa erilaiset ajatukset teemasta pääsevät esille. Opiskelijan näkökulmasta on tärkeää opiskelijoille suunnatut iltahetket, joissa pohditaan muun muassa vertaistukimaisesti kesäteologikokemuksia ja otetaan käsittelyyn kirkossa työskentelyyn liittyviä haasteita.

Päivien ohjelmaan voit tutustua täällä.

 


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: