En häpeä
uskoani!

 

Iranilainen Sardar odottaa palautusta kotimaahansa. Edessä ovat vankila ja mahdollisesti myös kuolema. Vaikka Sardar pelkää, hän ei häpeä uskoaan Jeesukseen. 

Mikä tilanteesi on nyt (30.7.)? 
Olen tällä hetkellä säilössä. Toissapäivänä poliisit tulivat uudelleen ja kysyin, milloin joudun palautettavaksi. He vastasivat, että pian.

Miksi joudut palaamaan Iraniin?
Syyksi sanotaan se, että minulla ei ole oleskelulupaa. Tulin tänne lokakuussa 2015. Seuraavan vuoden alussa aloin opiskella suomea. Olen saanut ammattikoulusta opiskelijapaikan autoalalta. Olen hakenut turvapaikkaa jo neljä vuotta ja asiani on vieläkin kesken. Ymmärtäisin palauttamisen, jos olisin esimerkiksi rikollinen, mutta olen yrittänyt elää rehellisesti ja oikein. 

Miksi pelkäät mennä takaisin?
Olen laittanut Facebookiin ja Instagramiin paljon Raamatusta. Kaikki tietävät sekä täällä että Iranissa, että olen kristitty. Sen takia lähdin Iranista.  Minut on uhattu tappaa ja Iranissa minua odottaa vankila ja kuolema. Olen tehnyt maan lakien mukaan kolme rikosta: lähtenyt maasta luvatta, kääntynyt kristityksi ja arvostellut Iranin johtoa. 

Olet kristitty. Eikö se vaikuta palautusprosessiin?
Viranomaisten mukaan voisin elää kristittynä Iranissa, mutta minä tiedän, että niin ei voi tehdä. Iranissa on voimassa kaksi lakia, perustuslaki ja islamin laki. Suomalaiset katsovat vain perustuslakia, mutta islamin laki on heille outo. Viranomaiset eivät tiedä siitä ja ymmärrä sitä. 

Kun tulin Suomeen, asuin ensin Kemijärvellä. Minun pappini, kummisetäni ja ystäväni siellä tietävät kyllä minut. Helsinkiin muutettuani olen käynyt Pyhän Sydämen kappelilla. Myös sieltä olen saanut kristittyjä ystäviä, jotka nyt tukevat minua ja rukoilevat puolestani.  He ovat ryhtyneet keräämään puolestani nimiä adressiin vedotakseen viranomaisiin.

Lähteminen on varmasti pelottavaa. Miten jaksat?
En häpeä uskoani. Olen itkenyt ja huutanut Jumalan puoleen. En voi oikein syödä enkä nukkua. Jumala kuitenkin näkee ja tietää elämämme jokaisen päivän ja jokaisen sekunnin. En tiedä, olenko enää hengissä hetken kuluttua, mutta Jumala tietää sen.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: