Rippikoulut alkoivat poikkeusoloissa

 

Sleyn rippileirit aloitettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti vasta heinäkuussa eikä kesäkuun alusta kuten tavallisesti. Syynä on koronaviruksen takia tehdyt turvallisuustoimet. Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen kertoo, että kaksi ensimmäistä leiriä Karkun evankelisella opistolla ovat sujuneet hyvissä tunnelmissa.

– Leirit ovat sujuneet tähän mennessä todella hyvin koronarajoitustenkin puitteissa. Itselläni on tässä vaiheessa hyvä ja kiitollinen olo, Heinonen kuvaa.

Heinosen mukaan koronatilanne on vaikuttanut leirien järjestämiseen odotettua vähemmän. Eniten se näkyy siinä, että tänä vuonna eri rippikouluihin kuuluvat eivät kohtaa toisiaan vaan pysyvät oman porukan kesken. Tämä on otettu huomioon muun muassa kulkureittien suunnittelussa.

– Tällä kertaa yhteys muihin leireihin jää syksyyn. Omaan leiriini järjestelyt eivät ole vaikuttaneet ainakaan negatiivisesti, kun olemme saaneet olla tiiviisti vain oman leiriporukan kanssa.

Heinonen arvelee, että leiriläisten tunnelmaan poikkeustilanne ei ole vaikuttanut.

– Oman leirini kohdalla muutama ensimmäinen päivä oltiin hieman tarkempia, mutta sitten on eletty, kuten perheessä eletään. Vanhempien vierailupäivä pidettiin etänä, mutta muutoin leiriläiset ovat opiskelleet ja pelailleet samalla tavalla kuin aina ennenkin, Heinonen sanoo.

Vuoden 2021 Sleyn rippileirien aikataulut ovat nyt julkaistu, ja leireille ilmoittaudutaan parhaillaan. Rippileirit järjestetään Esantuvalla Kauhajärvellä, Mustäjärvellä Mellilässä, Ohtakarissa Lohtajalla, Hietoinrannassa Kouvolassa ja Karkun evankelisella opistolla.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: