Verkkoraamattukoulu jatkuu

 

Sleyn verkkoraamattukoulu jatkuu elokuun viimeisellä kokonaisella viikolla tiistaista torstaihin. Tällä kertaa aiheena on apostoli Paavali.

Kuljemme Paavalin mukana ja tutustumme häneen ja hänen opetuksiinsa. Paavalin vaikutus on ollut valtava. Hän on pakanoiden apostoli, siis juuri meidän apostolimme.

Opettajina ovat Erkki Koskenniemi, Jari Rankinen ja Liisa Rossi.

Illat alkavat alkupalaverilla ja alkurukouksella Zoomin välityksellä. Tämän jälkeen jokaisessa illassa seuraa kaksi YouTuben kautta lähetettävää noin 40 minuutin mittaista opetusta. Illan päättää keskustelu ja iltarukous.

Kurssi on maksuton, mutta sille tulee ilmoittautua sunnuntaihin 22.8.2021 mennessä.
Ilmoittautuneet saavat sähköpostiin linkit kurssien osioihin.

Ilmoittautuminen osoitteessa. https://keokarkku.inschool.fi/browsecourses Löydät kurssin kirjoittamalla hakukenttään ”verkkoraamattukoulu”. Paina sen jälkeen vihreää plusmerkkiä ja siirry oikean yläkulman kurssikoriin.

Tiistai 24.8.

18.30 Alkuinfot ja alkurukous (Zoom)
18.45 Minä olen juutalainen, kotoisin Kilikian Tarsoksesta, Erkki Koskenniemi (YouTube)
Millainen oli Paavalin kotikaupunki? Paavali oli myös Rooman kansalainen – mitä se tarkoitti? Entä millainen oli hänen koulutuksensa? Paavalin kristityksi kääntymisestä hänen ensimmäiseen lähetysmatkaansa kului aikaa yli 15 vuotta – mitä hän teki tuona aikana?
19.45 Olen palvellut Herraa nöyrin mielin, kyyneleet silmissä, kaikissa koettelemuksissa, Liisa Rossi (YouTube)
Uudessa testamentissa kerrotaan useamman kerran Paavali kääntymisestä kristityksi. Mitä oikein tapahtui? Kutsuessaan Paavalin apostoliksi Jumala lupasi, että hän joutuu kärsimään paljon. Miksi ihmeessä? Mikä oli pistin, joka kuritti Paavalia?
20.45 Päätöskeskustelu ja iltarukous (Zoom)

Keskiviikko 25.8.

18.30 Alkuinfot ja alkurukous (Zoom)
18.45 Abraham antoi Jumalalle kunnian, Jari Rankinen (YouTube)
Mitä Vanhan testamentin määräyksiä kristityn tulee noudattaa, mitä ei tarvitse tai ei saa? Varhaisessa kirkossa ratkaistiin, miten erilaiset kristityt saattoivat elää yhdessä. Olisiko ratkaisusta apua meidän riidoissamme? Abraham kelpasi Jumalalle. Kuka on samassa asemassa?
19.45 Kuinka hyvin minä olen perillä Kristuksen salaisuudesta, Liisa Rossi (YouTube)
Vanha liitto ja uusi liitto – mitä eroa näillä on? Miksi pääosa juutalaisista uskoo toisin kuin Paavali eikä pidä Jeesusta Messiaana? Miten Paavali selitti Vanhaa testamenttia?
20.45 Päätöskeskustelu ja iltarukous (Zoom)

Torstai 26.8.

18.30 Alkuinfot ja alkurukous (Zoom)
18.45 Kaikki saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan, Erkki Koskenniemi (YouTube)
Miten löydämme Jumalan? Miten ihminen pelastuu? Mitä tarkoittaa pelastuminen? Mitä Paavali vastaa näihin kysymyksiin? Entä mitä tarkoittaa, että kristitty on uusi luomus?
19.45 Vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa, Jari Rankinen (YouTube)
*Paavali opettaa elämään Jumalan tahdon mukaan. Täytyykö siis kuitenkin tehdä ja ansaita? Entä jos meissä näkyy niin vähän Jumalan tahdon mukaista elämää? Mistä voimaa ja halua tehdä oikein?
20.45 Päätöskeskustelu ja iltarukous (Zoom)


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: