Olemmeko uskontomarkkinoilla?

 

Sleyn Raamattu- ja lähetysteologisia päiviä vietettiin 14.–16. elokuuta Karkun evankelisella opistolla. Kokoontumisen teemaksi oli laadittu ”Kristuksen kirkko uskontomarkkinoilla”. Koronapandemian vuoksi erityisolosuhteissa turvavälein ja runsaan käsidesimäärän keskelle Karkkuun kokoontui hieman yli seitsemänkymmentä osanottajaa ja muutamankymmentä etäosallistujaa. Luennot lähetettiin etäosallistujille suorina lähetyksinä. Luentovideoita julkaistaan myöhemmin myös Sleyn Youtube-kanavalle avoimesti katseltaviksi.

Tilaisuuden avausosuudessa professori Lauri Thurén tutki Paavalin puhetta Areiopagissa ja avasi Paavalin vahvaa kykyä toisin uskovien kohtaamiseen puheessaan. – Jeesuksen kuolleista herättäminen oli Paavalille keskeistä. Tätä ei voi oppia yleisestä ilmoituksesta. Sille, joka ei tunne pääsiäisen tapahtumia, Jumala jää tuntemattomaksi, Thurén luennoi.

Myöhemmin perjantai-iltana kuultiin terveisiä 120 vuotista taivaltaan juhlivasta Japanin lähetyksestä ja viisikymmenvuotisesta Kenian lähetyksestä.

Kirkkohistorian professori Jouko Talonen esitteli kirkon taistelua erityisesti Albanian historiassa 1900-luvun puolivälissä. – Uskontojen kohtaaminen ei ole vain hienoa dialogia ja rauhanpyrkimyksiä, vaan siihen liittyy kysymys totuudesta, Talonen alleviivasi.Keskustelukanavissa kuultiin muun muassa Riikka Lautamo-Seppälän ja Sonja Vesasen näkemyksiä ja kokemuksia uushenkisyyden ilmenemisestä Suomessa ja maailmalla.

Sunnuntain teemaluennolla teologian tohtori ja Sleyn lähetysjohtaja Emeritus Pekka Huhtinen tutki lähetystyön vallitsevia strategioita. – Teologia on yhteydessä lähetystyöhön. Kun meillä on tietynlainen oppi, se heijastuu siihen tapaan, jolla lähetystyötä tehdään, Huhtinen osoitti.

Päivät päättyivät teeman mukaisesti nimettyyn paneelikeskusteluun, johon ottivat osaa Pekka Huhtisen ja Riikka Lautamo-Seppälän lisäksi kirkkohallituksen etätyöohjeistuksen mukaisesti videoyhteyden takaa dosentti Jyri Komulainen ja kirkkohallituksen lähetysteologi Jukka Kääriäinen.

Molempina iltoina Karkun opiston rantasaunalla tilaisuutta juontaneet opiskelijat alustivat myöhään yöhön kestäneitä keskusteluja sekä vanhojen kirkkokuntien vetovoimasta että kokemuksista seurakuntien kesäteologina toimimisesta.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: