Tietokoneopetusta teologeille

 

Tietokoneluokassa käy kuhina, opiskelijat ovat juuri käynnistäneet tietokoneet ja kirjautuneet tunnuksillaan järjestelmään. Monelle opiskelijalle on alkuvaikeuksien jälkeen avautunut uusi maailma, Wikipediasta haetaan tietoa Martti Lutherista tai kristinopista Afrikassa. Aluksi jo kirjautuminen tuotti vaikeuksia, sillä kenialaiset eivät ole kovin tarkkoja kirjoittaessaan nimiä saatikka sitten, että huomioitaisiin suuret ja pienet kirjaimet salasanoissa.

Matongon teologisessa seminaarissa opetetaan tietokoneen käytön perusteita aikaisempaa verrattuna uudella tavalla. Opetusohjelmassa kurssi on ollut jo vuosia mutta tietokoneen käytön opetus on ollut hyvin teoreettista. Luennoitsija on käynyt paperilla läpi esimerkiksi tekstinkäsittelyn perusteita mutta käytännön harjoituksiin ei opiskelijoilla ole ollut mahdollisuutta.

Viime vuonna teologiseen seminaariin perustettiin tietokoneluokka, hankittiin koneita ja rakennettiin internet -yhteys, joka mahdollistaa käytännöllisen opetuksen. Opiskelijat oppivat hakemaan tietoa internetistä, työstämään dokumentteja Microsoft Officella ja käyttämään sähköpostia. Opiskelijat ovat hyvin motivoituneita uusien asioiden opiskeluun ja aikaisemmin kurssin käyneet ovat pyytäneet lisäopetusta, jotta oppisivata myös käyttämään ohjelmia pelkän koneen käynnistämisen ja sulkemisen sijasta. Saan usein hätistää opiskelijat ulos luokasta ruokatunnin ajaksi tai päivän päättyessä.

Matongon oppilaitoksille on äskettäin perustettu myös omat verkkosivut (Neemalutherancollege.ac.ke), joiden kautta opiskelusta kiinnostuneet nuoret voivat saada koulusta informaatiota ja pystyvät hakemaan opiskelupaikkaa. Muutosten kautta oppilaitokset on siirtyneet 2000-luvulle ja niille saadaan näkyvyyttä Matongon mäkeä kauemmaksi. Taivaan Isä siunatkoon hankettamme, jotta se kantaisivat Hänen mieleistään hedelmää.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: