Raamattupiiriopas: Ensimmäinen kirje korinttilaisille

Ensimmäinen kirje korinttilaisille – raamattupiiriopas

Tämä Ensimmäisen korinttolaiskirjeen lukuopas on tarkoitettu raamattupiirien käyttöön. Erityisesti kirjanen on suunniteltu sellaisille piireille, joiden johtajana toimii maallikko.

Opas jakaantuu kahteen osaan. Ensimmäisen osan muodostaa jokaista kokoontumiskertaa varten suunniteltu annos. Siinä kuvataan lyhyesti käsiteltävän jakson tärkein sanoma, minkä jälkeen annetaan joitakin näkökohtia kokoontumiskerran keskustelua varten. Kutakin kokoontumiskertaa varten on myös valittu ehdotus päätöshartaudeksi. Ehdotukset alku- ja päätösrukouksiksi löytyvät oppaasta.

Tämän oppaan selitysosa on varsin suppea ja lisätietoja etsivän on syytä paneutua laajempiin selitysteoksiin. Suosittelen lämpimästi Bo Giertzin kirjaa Korinttolaiskirjeet.

Karkussa pyhäinpäivän alla 1987

Erkki Koskenniemi, pastori

 

Alkurukous:

Jumalani, kiitos siitä, että olet meille syntisille avannut hengellisen aarreaitan, pyhän sanasi. Taluta meidät sisälle Raamattuun. Anna Pyhä Henkesi johdattajaksemme. Sinä tiedät, mitä tarvitsemme. Sinä näet, että olemme köyhiä, nälkäisiä, sairaita ja alastomia; anna aarteesi, anna nälkäiselle ruokaa, sairaalle lääkettä, pue alaston. Anna Pyhän Henkesi armo tutkiaksemme sanaasi niin, että siitä aina löytäisimme Jeesuksen Kristuksen. Häneen on kaikki rikkaus kätkettynä. Siunaa sanan tutkiminen niin, että yhä enemmän pukeutuisimme Herraan Jeesukseen. Anna hänen olla vanhurskautemme ja esikuvamme ja anna meidän kasvaa armossa ja Vapahtajani tuntemisessa. Kuule rukouksemme Jeesuksen tähden. Aamen.

Päätösrukous:

Rakas taivaallinen Isä, kiitos siitä, että olemme saaneet viipyä sanasi aarreaitassa kokoamassa aarteita. Uskossa olemme saaneet tuntea läsnäolosi voiman. Sinä olet puhunut meille sanassasi. Olemme kuulleet äänesi rankaisevan ja lohduttavan. Se paljastaa salaisen syntimme. Se vakuuttaa meitä syntien anteeksiantamuksen armosta Jeesuksen nimessä, lohduttaa meitä ja antaa uuden elämän. Sinun sanasi on henki ja elämä. Siitä saamme rauhan, terveyden ja pelastuksen. Nytkin olemme sanasta löytäneet Jeesuksen. Tahdomme kätkeä sanan sydämeemme. Tule, Herra Jeesus, meihin asumaan. Hallitse meitä Pyhällä Hengelläsi. Anna meidän kuunnella puhettasi ja anna, että olisimme sanan tekijöitä emmekä vain sen kuulijoita. Pyhä Henki, opeta meitä yhä enemmän kaipaamaan sanaasi. Kuule, Kolmiyhteinen Jumala rukouksemme tutkimattoman armosi tähden.

Isä meidän

 

Raamattupiirin ohjelma

 

Ensimmäinen kokoontumiskerta.  Johdanto. – 1 Kor. 1  Selitys –  Kysymyksiä, tehtäviä ja päätöshartaus

Toinen kokoontumiskerta. 1 Kor. 2   Selitys –  Kysymyksiä, tehtäviä ja päätöshartaus

Kolmas kokoontumiskerta. 1 Kor. 3  Selitys –  Kysymyksiä, tehtäviä ja päätöshartaus

Neljäs kokoontumiskerta. 1 Kor. 4  Selitys –  Kysymyksiä, tehtäviä ja päätöshartaus

Viides kokoontumiskerta. 1 Kor. 5  Selitys –  Kysymyksiä, tehtäviä ja päätöshartaus

Kuudes kokoontumiskerta. 1 Kor. 6  Selitys –  Kysymyksiä, tehtäviä ja päätöshartaus

Seitsemäs kokoontumiskerta. 1 Kor. 7   Selitys –  Kysymyksiä, tehtäviä ja päätöshartaus

Kahdeksas kokoontumiskerta. 1 Kor. 8-10  Selitys –  Kysymyksiä, tehtäviä. päätöshartaus

Yhdeksäs kokoontumiskerta. 1 Kor. 11  Selitys –  Kysymyksiä, tehtäviä ja päätöshartaus

Kymmenes kokoontumiskerta. 1 Kor. 12  Selitys –  Kysymyksiä, tehtäviä ja päätöshartaus

Yhdestoista kokoontumiskerta. 1 Kor. 13  Selitys –  Kysymyksiä, tehtäviä ja päätöshartaus

Kahdestoista kokoontumiskerta. 1 Kor. 14   Selitys –  Kysymyksiä, tehtäviä ja päätöshartaus

Kolmastoista kokoontumiskerta. 1 Kor. 15-16  Selitys ja jatko –  Kysymyksiä, tehtäviä ja päätöshartaus