Uuden kouluvuoden kynnyksellä

 

Tänään oli poikamme tulevaan kouluun pääsemisen julkaisemistilaisuus. Koulun aulassa oli lista johon oli kirjattu kaikkien kouluun hyväksyttyjen oppilaiden tunnusnumerot. Listalta löytyi poikamme numero joten pääsimme jatkamaan päivää koulun aloittavien infotilaisuuteen. Kaikki saimme paksut niput ohjeita ja erilaisia lomakkeita täytettäväksi. Selvityksen jälkeen päivä jatkui kouluvaatteiden sovittamisella. Tilaukseen saatiin koulu- ja työpuku sekä liikuntavaatteet paikalle saapuneen vaatetusliikkeen edustajien kanssa. Tilanne oli japanilaiseen tapaan hyvin organisoitu.

Tämä ajankohta on monelle japanilaiselle nuorelle jännittävä. Muutama viikko sitten pidettyjen pääsykokeiden tulokset julkaistaan oppilaitoksien aulassa. Toivottuun opiskelupaikkaan päässeille julkaisupäivä on suuren odotuksen täyttymys. Nämä opiskelijat ottavat ilolla vastaan aulassa tulevat onnen toivotukset. Banzai! Arvostetuissa yliopistoissa media on kiinnostunut tästä tilanteesta läsnäolollaan.

Kuinka käy niiden jotka eivät pääsekään haluamaansa opiskelupaikkaan? Yläastetasolla opiskelupaikkaa haetaan useaan oppilaitokseen, joista johonkin nuori pääsee. Oppilas pääsee ainakin kunnalliseen kouluun. Silloin saadut onnentoivotukset eivät kohenna mieltä. Ylemmän asteen opiskelijoille hylätyksi tuleminen tuottaa suuren pettymyksen. Kristittynä pettymyksen kohdanneena saamme luottaa, ettei Jumala meitä kuitenkaan hylkää. Tiedämme olevamme Hänen johdatuksessaan. Pettyneillä japanilaisilla nuorilla ei tällaista toivoa ole.

Tuttavaperheen kautta olen ymmärtänyt jotakin pääsykokeeseen valmistautumisesta. Koululaisen päivät ovat venyneet pitkiksi, uuden vuoden lomaa on vain päivä ja kesälomaa vajaa viikko. Äidillä on suuri tehtävä motivoida lastaan tällaiseen opiskelutahtiin.

Poikamme opiskelutie erityistukea tarvitsevana oli turvattu kun hän pääsi erityiskoulun lukioon. Periaatteessa tähän kouluun kaikki halukkaat pääsevät ilman kovaa ponnistelua.
Tämän päivän tapahtumat laittoivat itseäni muistuttamaan Jumalan valtakuntaan pääsemisetä. Sinne emme pääse omien ponnistelujemme kautta, vaan täysin armosta. Vastaanottamalla lahjana syntien anteeksiantamuksen Jeesuksen ristin työn tähden. Pääsy taivaaseen on avoin kaikille. Kaste on meidän ”tunnusnumeromme”.

Rukousaiheita:
– Rukoilemme japanilaisten lasten ja nuorten puolesta. Johdata heitä niin, että he saisivat oppia tuntemaan Jeesuksen.
– Rukoilemme Suomi-kirkon pyhäkoulutyön puolesta. Johdata uusia lapsiperheitä seurakuntaan.


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: