Lähetystyön aluekoordinaattorin aatteita

 

Mistä sinä unelmoit? Itse odotan kevättä: keväisiä tuoksuja, lämpeneviä säitä, piteneviä päiviä, maasta nousevia leskenlehtiä… Kevään lapsena herään talven jälkeen aina uudelleen kokemaan ja ihastelemaan Luojan elämänihmeitä.

Aina emme jaksa tai pysty unelmoimaan. Työ, sairaus, pettymys, pelko, stressi, suru tai huoli voi hivuttaa voimamme niin, että jaksamme hädin tuskin raahautua päivästä toiseen. Silloin ilo, toivosta puhumattakaan, tuntuu karkaavan ulottumattomiimme.

Toisaalta tiedämme, kuinka jonkin hyvän odottaminen ja uuteen valmistautuminen virittää paitsi mielemme myös kehomme: Alamme aistia ja huomata ympärillämme olevia hyviä asioita. Jaksamme ja uskallammekin enemmän.

Odotan myös Jumalan kevättä – omassa, läheisten ja lähimmäisten elämässä. Siksi rukoilen: ”Isä meidän, tulkoon sinun valtakuntasi!” Muistamme, kuinka Luther opettaa Katekismuksessaan Jumalan valtakunnan kyllä tulevan itsestäänkin, mutta kehottaa samalla pyytämään, että se tulisi meidänkin luoksemme.

Paavali muistuttaa, että Jumalan valtakunta on ”vanhurskautta, rauhaa ja iloa, jotka Pyhä Henki antaa” (Room. 14:17). Se ei ole syömistä eikä juomista eikä muuta henkemme pitimiksi välttämätöntä, minkä hankkimiseksi ponnistelemme kenties eniten elämässämme. Se on odottamatonta bonusta, jonka Jumala lupaa lapsilleen jokapäiväisen huolenpidon lisäksi. Tämän rauhan ja ilon voimme kokea kaikkein pimeimmänkin elämänvaiheen keskellä, sillä sitä ei tarvitse puristaa itsestämme. Pyhä Henki antaa sen!

On yksi asia, joka voi estää Jumalan valtakunnan toteutumisen elämässämme: Jumalan pyhyyden takia Hänen valtakunnassaan ei voi olla mitään väärää eikä epäpuhdasta. Tämän ehdon edessä jokainen meistä joutuu tunnustamaan syyllisyytensä. Onneksi Jeesus tuli avuksemme. Hän kärsi vapaaehtoisesti syntien rangaistuksen koko maailman puolesta. Näin saimme syntimme anteeksi ja meistä tuli taivaskelpoisia – tai kuten pidginkielisessä Raamatussa asia ilmaistaan: ”Jumala sanoo, että minä olen okei!”

Vanhurskauskin saadaan siis lahjana! Se, että uskomme anteeksiantamuksen koskevan myös meitä, on Pyhän Hengen työtä. Hän käyttää työvälineinään Sanaa ja sakramentteja.

Unelmoijaa saatetaan pitää elämästä vieraantuneena idealistina. Mutta jos unelmoimme Jumalan lupausten toteutumisesta omassa ja lähimmäistemme elämässä, unelmien ei tarvitse jäädä unelmiksi. Jumala kutsuu meitä rukoilemaan ja näkemään vaivaa, että Hänen vanhurskautensa, rauhansa ja ilonsa toteutuisivat sekä omassa maassamme että siellä, missä Jeesusta ei vielä tunneta.

Jumalan kevät on aistittavissa ja koettavissa jo nyt – ja täydellisesti kerran taivaassa!


Jaa tämä artikkeliLisää artikkeleita: